A+ A A-

Книги

  • Посещения: 7197

Уважаеми посетители на страницата МОЯТ ЖИВОТ,

Представям ви новите книги (повече информация вижте в статията в бутон "статии"):

ПОЛЕЗНО Е ВСЕКИ ДА ЗНАЕ ТОВА = в тази книга събрах информация, която съвременният човек е полезно да знае, ползва, взема под внимание като важен ориентир за всичко случващо се в живота. Темите са мащабни, не са изчерпателни. Всяка от тях прелива в други, които разширяват кръгозора и помагат за изграждане и стабилизиране на житейската философия за Живота.

НАРЪЧНИК ЗА ЖИВОТА = тази книга съдържа методи, техники, начини за самостоятелна работа със себе си в много направления. Тя надгражда в допълване друга моя книга КНИГА ЗА СЕБЕПОЗНАНИЕТО (как да постигнем балансирана себеоценка). Полезна е за хората устремени към по-дълбоко навлизане навътре в себе си за осъзнато духовно развитие-напредък.

КОГАТО МИНАЛОТО ЗАГОВОРИ = конкретиката в тази книга е насочена към осъзнаването на това, как събудените времеви линии (пренос от минали животи в настоящия по избор и волята на душата) оказват влияние върху нас лично като душевността-личността, която сме, тук и сега. Работата с цялостната клетъчна памет, знанията как да се борави с информацията, която тя ни подава, е ценна помощ в осъзнаването на това, кои сме, какво носим в себе си, какво е нужно да правим, когато миналото заговори и ни поставя в житейски ситуации, които се нуждаят от адекватно наше поведение. Полезна книга за тези хора, които търсят дълбоко себепознание. В бутон „видеа“ можете да чуете качени записи на сеанси Полет на духа (в които като водеща човека в информационното поле на духовната енергийна същност, която е), които са обвързани с темите в книгата.

СЪВЕТНИК ЗА ЖЕНИТЕ = книгата е насочена конкретно към жените. Обхваща теми, които са в помощ-подкрепа в различна насоченост, така, че всяка жена, търсеща, питаща, искаща да знае, да получи подкрепа-насока, да я намери в тази книга, поне като отправна точка за други нейни действия, които да й помагат да живее така, както желае и постига удовлетворение за себе си.

СБОРНИК ТЕКСТОВЕ (медитации-визуализации с лечебно-оздравителна насоченост) = включени са текстовете на гласовите сеанси качени в ютуб, подпомагащи оздравителните, пречистващи, обновяващи, възраждащи процеси за различни здравословни проблеми и неразположения, за пречистване и балансиране на жизнените енергийни центрове. Видеята ще намерите в бутон „видеа“ в интернет страницата ми.

СБОРНИК-ТЕКСТОВЕ (медитации-визуализации за работа със себе си) = включени са текстовете на гласовите сеанси качени в ютуб, предназначени да подпомагат човека в работа със себе си в духовното си опознаване-осъзнаване-растеж-напредък в личната си еволюция. В бутон „видеа“ можете да възприемете слухово въздействието им. Целта на публикуването на текстовете е да провокират-мотивират тези хора, които желаят сами да излъчат от себе си текстове, които от душата си възприемат като „вътрешно изливане“, което подпомага личното разбиране за себе си, а и биха могли да помагат на други чрез тях или чрез свои творчески интерпретации.

Този сайт предлага на Вашето внимание трилогията “В ПОЛЗА ЗА ЧОВЕКА”, която се състои от три самостоятелни книги. Те са посветени на себепознанието и подпомагат човека за внасяне на положителни промени в живота му.

1. “Смисълът на живота и как да го изживеем” - Залутани в дребнотемието на ежедневието ни често се питаме: “Това ли е Смисълът на живота?” Отстрани изглежда, че някои са по-богати, по-щастливи, по-здрави от нас и се чудим какво ни убягва, за да се случи същото и в нашия живот. Между световните катаклизми и щастливия край на филмите, между апокалиптичните предсказания и пухкавите книги с лъскави обещания, не знаем в кой сценарий сме и дали изобщо участваме някъде. Изборът да живеем пълноценно е наш, а с отлагането му рискуваме единствено да повторим живота си до поправка. Книгата “Смисълът на живота и как да го изживеем” заобикаля клишетата, за да запознае с практическия опит на авторката от връзката й с духовния свят. Тя не отрича материята, а напротив - поправя я чрез финните “уреди” на духовното познание. Въвеждащата част от трилогията е написана с ясното съзнание, че никой не е лишен от възможността за “ползване” на духовните средства, за да направи живота си по-щастлив във варианта, в който го разбира.

 

2. “Книга за себепознанието или как да постигнем баласинрана себеоценка” - “Кой съм аз и какво искам в този живот?” е ключов въпрос към себепознанието. Често себеоценката ни е прекалено ниска или пък висока според тежестта на егото ни. “Как да постигнем балансирана самооценка” е книга с практики за откриване на същността ни и осъществяване на целите, които сме си поставили. Като ръководство за всякакви желания, втората част на трилогията описва в детайли всяка стъпка за осъществяването им. “Всичко е възможно, ако е пожелано” - споделя авторката от професионалния си опит като консултант по психология. Щастието е приоритетно и никой не е лишен от него, стига да е готов да се откаже от навика да е нещастен.

 

3. “Да откриеш себе си в полет на духа” - “Как да открием себе си в полет на духа” е многоцветен филм в книжно тяло за пътуването на духа във всички посоки на времето. Множеството разкази на хора, преживели полет на духа, сътворяват уникална книга за преживяването отвъд границите на видимото. Връщането “у дома” има за цел да ни открие поле от знания и опитности, които да са ни полезни в настоящия живот. “Полетът” при всеки човек е неповторимо преживяване в състояние на будно съзнание (алфа ниво), когато духът се отделя от тялото, за да пътува във безвремието и в духовния свят, където изследва онези свои минали превъплъщения и роли, в които си припомня какви взаимоотношения е имал с различни хора, които среща сега в настоящото си въплъщение и претворява в нови взаимовръзки и следствия (осъзнато или неосъзнато), и получава яснота защо те са добри или противоречиви. И сякаш единственото, което свързва всички разкази, е усещането за това, колко много любов има във вселената... за всеки един от нас. Там няма наказание и присъди, а само спомняне кои сме ние всъщност и колко крачки са ни нужни, за да постигнем щастието, от което сме се отдалечили някога или сега. 

 

* * *

Смисълът на живота и как да го изживеем
Книгата “Смисълът на живота” постави началото на тази поредица от книги, които пиша с цялата си душа, които посвещавам на вас, скъпи читатели! За мен е удовлетворение е да знам, че те ви помагат да внесете положителни промени в живота си, да живеете в мир и в синхрон както със самите себе си, така и да постигате успех във всичко онова, към което се стремите! “Книга за себепознанието” е помагало-самоучител за всеки, който би желал да опознава себе си по-добре и най-вече, да успее да постигне балансирана и хармонизирана себеоценка, да се усеща по-уверен и по-способен да успява в делата си, да прави мечтите и стремежите си реалност. Третата книга от това трио-помощ за човека има заглавието “Да откриеш себе си”. В нея описвам моята методика от прилагането на психотерапевтична регресивна хипноза, нейната полезност и основните акценти в нея като помощ за човека в настоящия му живот.

Книгата “Смисълът на живота и как да го изживеем” дойде като резултат от многобройните разговори с хора, които в желанието си да се развиват в духовен план и да постигат успехите в живота си, към които са устремени, си задават много въпроси, които един след друг поставят много важни теми за коментар. Тази книга дава отговор на много от тях, но те са само малка част от знанието, което човек може да използва като помощ в ежедневието си - за малките и за големите неща, за незначителните и за важните дела в него, за реализацията в различните направления, които всеки човек определя за себе си като най-важни, значими и необходими, за да се усеща пълноценен, жизнерадостен, удовлетворен от себе си и от живота си. Информацията предоставена в книгата е получена чрез автоматично писане.

За тези от вас, които може би не знаят какво е това и как се случва ще внеса пояснения. Има много хора по света, които имат силно изразена сензитивност (т.е отворени канали на съзнанието, посредством които мисловно могат да влизат в контакт с Духовния свят, да получават информация от общуването с духовни учители) изявена по различни начини - чрез автоматично писане (ръката сама пише, без да внася собствено мнение в изписването на текста), чрез рисуване (с четка или с пръсти), чрез създаване на музика... Това, което аз владея от края на 2008г е автоматично писане. Влизам в контакт основно с моята духовна наставница Ошвешт, а в някои отделни случаи - с други духовни учители, в зависимост от темата, която се коментира. Посланията, които получавам от тях са ценно знание, което помага не само на мен самата, но помага и на много други хора, които го получават чрез мен. Това е моето удовлетворение! Предоставям на Вашето внимание книгата, знанието в която се надявам всеки от вас да възприеме по свой собствен начин, да го интерпретира и използва за живота си, с негова помощ да разширява своето светоусещане, отношение към себе си и как околните, да се развива и израства в духовен план.

В бутон ВЪПРОСИ пишете въпросите, които Ви вълнуват, на които търсите отговори, които биха били полезни и за други хора (лични въпроси не задавайте! Тях можете да зададете директно към мен в лична среща-консултация на емайл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ).
Дерзайте и успейте!

Съдържание

ПРЕДГОВОР

ПЪРВА ЧАСТ
I. Въпроси към духовния учител Ошвешт за смисъла на човешкия живот и как да го изживеем - с отговорите за тях

1. Как възприемаш идеята за написването на тази книга?
2. Как намираш заглавието на книгата: “Смисълът на живота и как да го изживеем” с автор Галя Йосифова - Виния?
3. Кой въпрос според теб е нужно да бъде поставен като първи за разглеждане в книгата?
4. Защо човек се ражда и какво определя житейския му път?
5. Защо животът поднася трудности?
6. Как да приемаме трудностите?
7. Защо хората са толкова различни?
8. Защо някои хора съзряват по-бързо от други? Защо се развиваме по различен начин?
9. Любовта ли е двигателят на живота?
10. Защо хората боледуват?
11. Защо толкова много хора се разболяват от рак?
12. Какво е знанието?
13. Как човек би могъл да възприеме по-леко и лесно смисъла на живота според своите убеждения и светоусещане?
14. Какво е нужно да прави човек, когато е успял “да прогледне”, да се вгледа в себе си и да осъзнае за какво всъщност живее и какви цели да си поставя за реализиране?
15. Какво представлява същността на човека? Нима всеки успява да разбере същността си?
16. Какво е свободата за човека?
17. Какво да направи човек, когато се чувства объркан, раздвоен и сякаш не знае как да продължи напред в живота си?
18. Как да приемем приятелите до нас, когато сме щастливи или тъжни? Какво общо имат те за същността на живота ни?
19. Може ли самотата да направи човека щастлив – макар, че ние страдаме много, когато сме сами?
20. Когато обсъждаме темата за смисъла на живота на човека – кое е най-важното, което трябва да знаем?
21. Какво означава духовност?
22. Какво е тогава смъртта, щом тя слага край на човешкия живот?
23. Какво се случва, когато човек е на върха на щастието си и вярва, че всичко вече е постигнал и няма какво повече да желае да постига в този си живот?
24. Много хора биха запитали – какъв е смисълът на живота ми, ако не мога да правя това, което искам, защото струва много пари, а аз ги нямам?
25. Защо добрите хора живеят по-трудно спрямо тези, които сякаш не заслужават – имат всичко и много лесно постигат това, което искат?
26. Защо хората се делят на свои и чужди? Защо е трудно да дадеш доверието си на някого?
27. Защо хората често използват думата “стрес” като описание на душевното си състояние и случващото се в живота им, с което оправдават поведението и делата си?
28. Какво е значението на щастието за смисъла на нашия живот?
29. Религиите могат ли да повлияят на съзнанието ни, когато говорим за смисъла на живота?
30. Какво се случва, когато човек се самозабрави, възгордее от постигнатото от него в живота – пари, власт, кариера, материални придобивки? Може ли да се каже, че всички тези неща определят смисъла на живота?
31. До колко и до каква степен може професията да определи смисъла на живота на човека?
32. Много хора се интересуват от това, колко са нивата и степените на развитие на душата в небесния дом / в духовния свят – когато тя пребивава там преди да се прероди отново в човешко тяло и бъде определен тип личност на земята?
33. Какво научих от Ошвешт, когато задавам въпроси свързани с душата и нейните прераждания, развитие, израстване? Как се прави профил на душата.
34. Какво е характерно за душите, което научих от Ошвешт? Духовните закони.

II. Послания от духовния учител Ошвешт
1. Прозрения
2. За поезията и приказките – от автора
3. Поезия и приказки
4. За посланията към човека – от автора
5. За човека и земята
6. Аз – Виния и моята духовна наставница - Ошвешт
7. Наставления и послания към Виния

III. Как бих описала живота си? – от автора
IV. Послания от духовния учител Илиуес
V. Послания от духовния учител Хешумерно
VI. Послеслов

ВТОРА ЧАСТ
I. Мнения за книгата изразени в емайл от читатели
II. Пояснения от автора в отговор на често задавани въпроси
III. Нови въпроси към духовния учител Ошвешт за смисъла на човешкия живот и как да го изживеем - зададени от вас читателите с отговорите за тях

1. Нужно ли е за човека да знае дали има индигов цвят в аурата си и ако отговорът е ДА, защо? 2. Всеки човек ли има карма и как да го разбере?
3. Как можем да разпознаваме знаците, които ни се изпращат като помощ от духовния свят и да не се съмняваме, че сме ги възприели правилно?
4. Всеки човек ли може да се свърже със своите духовни водачи и ангели-хранители и как това му помага в живота?
5. По какъв начин паметта на мъртвите се свързва с нашия живот?
6. Откъде идва допирната точка между две души в живота, които са от различно ниво на развитие? 7. За хората с много лица в едно тяло.
8. Християнската религия отрича прераждането - живеем един живот на земята, а след това - съд! Как ще коментирате това?
9. Защо някои души избират продължителна и мъчителна смърт за излизане от сегашното си физическо тяло? Защо има мъчителна смърт? Защо има толкова страдащи деца родени с малформации? Кармично ли е или е избор?
10. Защо непоисканото добро се наказва и означава ли това, че в живота трябва да сме пасивни, когато можем да извършим добро? Когато срещнем човек съсипан от собствените си проблеми предизвикани от самия него, но не вярващ и не четящ знаци, трябва ли да го подминем, как можем да му помогнем и това непоискано добро ли би могло да е?
11. Какво е сродна душа? Колко често на земята се срещат сродни души? Защо се заблуждаваме понякога, че сме я срещнали, а всъщност не сме?
12. Каква е идеята на природосъобразния живот (здравословно хранене, спорт, грижи за тялото), ако всичко е предварително решено, т.е. можем ли да въздействаме на продължителността на живота или всичко опира само до качеството?
13. Простено ли е в името на бъдещето на децата си човек да се преструва и да мами другите хора?
14. Какво можеш да кажеш за съмнението и доверието, които много често преживяваме в живота си, които оказват влияние върху делата ни и живота ни?
15. Каква е ролята на себеоценката върху живота на човека?
16. За силите, които са невидимо около нас.
17. Какво можеш да кажеш за страха от изоставяне, от който много жени се страхуват?
18. Какво можеш да кажеш за страха и подчинението?
19. Как да се борим с етническата или расова омраза?
20. Какво мисли Ошвешт за патриотизма и неговите граници?
21. Злите същества, също ли са души като нас, в смисъл по същия начин родени като нас от общия извор и това, че те са такива значи ли, че те просто са на друго ниво на развитие?
22. Как се раждат мечтите и целите? От къде идват те и до къде можем да стигнем и в най-смелите си мечти? Какво точно се случва в мислите ни, в душите ни, как се развива този процес, оформянето на цели, мечтаенето?
23. Какво се случва с нереализираните цели, мечти, стремежи, желания?
24. Какво можеш да кажеш за времето, с което разполагаме?
25. Какво е истинската любов?
26. Какво може да се каже за характеристиките на всяко едно от шестте нива на развитие на душата?
27. Съществуват ли души близнаци и какво представляват? На тази Земя те срещат ли се и защо?
28. Човешките взаимоотношения – какво са те в нашия живот?
29. Какво е ревността?
30. За съвместните действия в делата на партньорската двойка.
31. Защо изпитваме такава силна нужда от любов от срещуположния пол, след като получаваме толкова много любов от висшите същества намиращи се от “другата страна на завесата”?
32. Каква е ролята на сексуалността в живота на човека и какво е нейното значение за него?
33. Какво ще кажеш за хората, които поръчват магии за провал?
34. Как започва и през какви фази минава духовното просветление? Как започва и през какви фази минава духовното просветление? Кой е духовно просветлен човек, как може някой да разбере на каква фаза от духовното си развитие е?
35. Пътят на човека – какъв е той?
36. Как обикновено човек може да се свърже със своя Висш Аз?
37. Какво е хубаво да прави човек всеки Божи ден, който имаме, за да се доближава до истинската същност на душата си или по-точно да я разчита?
38. Как да се освободи човек от негативно енергийно въздействие върху него от друг човек?
39. Животът училище ли е или просто трябва да си спомним коя е нашата истинска същност?
40. Новото време, в което се очаква скоро да навлезем, в него също ли ще имаме амнезия за предходния опит от предишните превъплъщения на душата ни или съзнанието ни ще продължава развитието си от там, до където е достигнало в предишното ни тяло?

IV. Послание от духовния учител Илуес до хората
V. Послание на Ошвешт към читателите на книгата
VI. Постулати – съветници за различни житейски ситуации
VII. Послеслов

Ако имате конкретни лични въпроси, които не са за публикуване във втората част на книгата, моля свържете се с мен за уговаряне на удобно време за лична среща-консултация. С най-добри пожелания към всички вас!

Галя Йосифова – Виния

Поръчай Онлайн

* * *

Книга за себепознанието или как да постигнем балансирана себеоценка
Тази книга написах на базата на натрупания от мен професионален опит като Консултант по психология. Аз съм ориентиран към практиката Консултант по приложна психология/Личен треньор/Коуч и като такъв имам своя разработена методика, с която подпомагам хората идващи при мен за оказване на съдействие като подпомагащ страничен поглед за различни казуси и житейски ситуации създаващи дискомфорт, неудовлетвореност, ниска себеоценка и т.н. Тази книга е самоучител, затова всеки от вас сам би могъл да следва и да използва описаните в нея методи, модели, техники, визуализации, молитви, мисловни модели и утвърждения. Ако решите да ползвате моите съвети и препоръки как точно да следвате методологията, пишете ми на е-майл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на тел. 0888 58 55 79, за да уговорим среща или писмени консултации. Вярвам, че всеки читател ще открие по нещо полезно за себе си да го ползва и да успее да постигне хармония със самия себе си, както и балансирана себеоценка, а успее ли да го направи, тогава ще успява да постига всички успехи, към които е устремен в живота си.

Тази книга препраща и към първата написана от мен книга “Смисълът на живота и как да го изживеем”. За мен ще е чест и удовлетворение да знам, че съм полезна за вас със знанията, които не пазя само за себе си, а ги споделям с всички вас, посетители на двете страници www.moyatjivot.com и www.galacreativeconsulting.com

Съдържание

А. Предговор

1. Основният въпрос: “А какво искам аз?”
2. Модел: “Вие сте най-добрият експерт, който познава вас. Какво бихте могли да кажете за себе си в трето лице единствено число?”
3. Метод: “Проблем - Цел - Ресурси”
4. Нови положителни мисловни модели и утвърждения
5. Как говорим? Как се изразяваме? Какви словесни изрази използваме?
6. Метод: Нашите критерии “Какво ми харесва?” и “Какво не ми харесва?”, когато мечтаем за нещо.
7. Метод: Поръчка към вселената” и “Към закона за привличането”
8. Метод: “Конкретни действия стъпка по стъпка за реализиране на желанията ми”
9. “Пирамидата на Маслоу”
10. Енергийният център в дланите
11. Водене на дневник на житейските събития12. Модел: “Слънцето, което съм аз”
13. Модел: “Моето АЗ”
14. Модел: “Спиралата на моята същност”
15. Модел: “Моите силни страни”
16. Модел: “Обичам! - “Вълшебните облаци на моите удоволствия”
17. Модел: “Диаграма - Хроника на развитието на качествата и емоционалната система”
18. Модел: “Четирите основни житейски цикъла в живота на човека”
19. Метод: “Социален атом на взаимоотношенията с околните”
20. Сто въпроса към самия себе си
21. Направете си списък с въпросите, които най-често си задавате, започващи с думата „Защо?”
22. Страховете в нас и как да се освобождаваме от тях
23. Метод: “Самоинтервю”
25. Други въпроси за изясняване
26. Скала на емоциите
27. “Табло на мечтания живот”
28. Пирамидата на живота ни
29. Ретроспекцията на живота
30. Писмо до живота
31. Прошката и благодарността
32. Молитва за защита
33. Ползвайте чаша вода като помощно средство
34. Мисловен модел за оздравяване на очите и подобряване на зрението
35. Визуализация слънчев душ – за пречистване и зареждане с нова енергия
36. Визуализация за изчистване на чакрите
37. Визуализация Пътуване в стъклен балон в космоса, а след това прожекция в киносалон
38. Визуализации за разтоварване от болки и негативни преживявания и за зареждане с нова положителна живителна енергия – При водопада-езеро с животворна вода
39. Методът “Прочистване” – “Варел за боклук – вулкан”
40. Стратегия “Бяло поле в съзнанието”
41. Стратегия “Вятър покрай ушите”
42. Стратегия “Говоря много, но нищо съществено не казвам”
43. Метод “Триада за вземане на решение”
44. Метод “Страничен поглед на Уолт Дисни – мечтател – реалист – критик”
45. Метод “Елипса на заниманията и заангажираността в различните области на живота”
46. Метод “Какво би било, как бих се чувствал/а, ако се случи чудо през нощта и когато се събудя сутринта установя, че това, за което мечтая, вече се е случило?”
47. Модели - формула за успех
48. Молитвите
49. Духовните закони с които живеем
50. Основните права на всеки човек
51. Петте споразумения на Дон Мигел Луис
52. Пътят на човека. Какъв е той?

Б. Послеслов

Поръчай Онлайн

* * *

Да откриеш себе си в полет на духа

Тази трета книга от трилогията е посветена на духа на човека, на способността му да пътува в безвремието и в духовния свят, да преживява отново случили се в миналото събития и преживявания, които имат пренос в настоящия живот носещи много полезна и ценна за човека информация, която той да използва по полезен начин за себе си, за делата си, за времето живот, което има пред себе си, да го изживее като творец и възходящо развиваща се душа. Всички истории в книгата показват по своеобразен начин как всеки един от нас възприема нещата от живота, как се отнася към самия себе си, как общува с околния свят, в социалното обкръжение от близки, познати, приятели, непознати... Използвайте това знание като препратка към самите вас и внасяйте положителни промени в живота си! Успех!

Съдържание

1. Въведение
2. Въвеждащи пояснения за “полет на духа”
3. Цели в “Полет на духа”
4. Етапи в сеанса “Полет на духа”
5. Основни уроци усвояване във всеки един живот на земята
6. Въвеждащ релаксиращ текст в “Полет на духа”
7. Навлизане на духа в безвремието и в духовния свят
8. Какво още усвоява духът като информация по време на полета на духа
9. Послеслов

Приятно четене и успех за всички вас!

Ваша Галя Йосифова – Виния

Поръчай Онлайн