A+ A A-

Да намериш портфейл... – история за силата на истинската любов

  • Посещения: 158

 

Да намериш портфейл... – история за силата на истинската любов

https://www.youtube.com/watch?v=Dj27EmN-zHc

Разхождайки се млад мъж намерил на улицата стар портфейл. Взел го. Потърсил в него документи, за да разбере на кого е, за да потърси-намери собственика, да му го върне. Не намерил документи. Намерил три долара и писмо в пощенски плик, с клеймо от 1944г. Позволил си да го отвори, да го прочете, с цел да научи нещо за собственика на портфейла. Писмото било писано от жена, с името Анна. В обръщението си към Майкъл тя казва, че много го обича, но майка й не й позволява да се среща с него, защото са още много млади, само на 16 години. По листите си личало, че писмото е четено много пъти.

Младият мъж решил да потърси Анна, ползвайки адреса на пощенския плик. Позвънил в телефонни услуги. Поискал да научи телефонния номер на Анна, за да се свърже с нея. Отговорили му, че нямат право да дават такава информация, но все пак ще потърсят Анна и ако тя е съгласна да се срещне с младия мъж, ще го уведомят. Това се случило само след час. Анна живеела в пансион за стари хора, вече към 86-годишна. Младият мъж се обадил в пансиона, да поиска среща с Анна. Когато се срещнал с нея, видял чаровна възрастна жена. Казал й, че е намерил портфейл, в който намерил писмо, което тя някога написала до Майкъл. Жената въздъхнала. Обичала много Майкъл, но не могли да са заедно в живота. Родителите й не позволили. Любовта й била силна. Не се омъжила за никого.

След тази среща с Анна младият мъж успял да намери адреса на старческия дом, в който живеел Майкъл. Посетил го. Разказал му, че намерил портфейла му, но за да го открие, трябвало да прочете писмото в него, защото не намерил документи. Майкъл не разбрал, че си загубил портфейла. Благодарил, че му го връщат. И Майкъл разказал колко много обичал Анна. Заради тази силна любов не обичал и не се оженил за друга жена. Всеки ден четял писмото на Анна. То било всичко, което имал.

Младият мъж успял да организира среща между Анна и Майкъл. Вълнението било много силно, когато двамата застанали един срещу друг. Не са се виждали 70 години! Въпреки това и двамата продължили да се обичат, не забравили другия, неприемайки другиго в живота си за друга любов.

Направили сватба. Сватба на почти 90 годишна възраст! Дали им самостоятелна стая в пансиона за възрастни хора. Живеят щастливо споделяйки любовта си, макар да са пропуснали 70 години от живота си за нея.

Никога не е късно за нищо, за никого. Важното е да вярваш, да не се отказваш, да си верен на себе си! Такава история хората наричат “чудо”! Чудесата се случват! Няма невъзможни неща!

Галя Йосифова