A+ A A-

Раздвоението

  • Посещения: 222
 
За някои основни понятия, имащи участие и влияние в живота на човека - Раздвоението
 
Раздвоението – Да поговорим за това вътрешно усещане, което всеки от вас е изпитвал, в различни ситуации, по различни причини, дори не само като раздвоение, а като много личности в една.
 
Това често ви плаши и обърква, питате се кой сте всъщност, тук и сега, защо се чувствате по този начин. Не знаете дали умът си играе с вас, като си измисля или е нещо друго, много по-дълбоко и сложно, но не намирате обяснения защо така усещате нещата.
 
Търсите отговори. Често предприемате посещения при лекар, пиете хапчета за успокоение, за да потиснете тези състояния, но те не се повлияват, дори се задълбочават, усложняват. Прибягвате до съветите на специалисти в различни области, с надеждата, че ще получите яснота за това, какво става с вас и най-вече, как да се възвърнете към себе си и да следвате спокойно и уверено живота си.
 
Има по-леки и по-тежки случаи. Зависи от степента на обремененост на емоционалната памет, на околната среда, на дома, близките, хората в социалната и работната среда, житейската философия и мироглед за Живота. Не едно и не две са обстоятелствата, които оказват влияние върху вас, когато сте в такова усещане за себе си, да не знаете кой сте всъщност и колко човека живеят вътре във вас, на кого да вярвате, кого да следвате.
 
Тези, които вървят по пътя на себепознанието, към духовно разгръщане и себеусъвършестване, към осъзнатост, са наясно, че това се случва съвсем закономерно, че няма причини за страхове и опасения, защото знаят, че всеки човек е ходеща библиотека, носейки в своята клетъчна памет цялата история на развитие на духовната енергийна същност в еволюционния път на растеж-възход-прогрес, от мига на раждането като балонче Първосветлина от Първоизточника-Отец-Създател-Творец до настоящия живот и настоящия момент.
 
Това усещане за раздвоение или много личности в едно е заради процеса на спомняне за тази история, през какво сте преминали, какво сте правили, как сте се проявявали, какво сте постигнали, докъде сте стигнали, какви задачи сте успели да разрешите, кои не сте, към какво сте устремени, защо. Това припомняне би могло да ви даде много отговори, стига да знаете как да боравите със собствената памет. В нея са всички подробности, за всичко, което ви интересува.
 
В процесите на преход към по-високи вибрационни нива всички сте в една лодка. Някои изпадат от нея, от страх или защото вълнението трудно им понася, нямат достатъчно сили в себе си да го разберат и понесат. Появата на спомени за различните личности, в които сте били въплътени с духа и душата си в минали животи е по желание на душата, да ви покаже, че носите в себе си не само натрупаната до момента житейска практическа опитност, но и тази от предишните ви проявления като мъж/жена.
 
Когато осъзнавате тази информация, тя ви помага, но когато не сте наясно и я пренебрегвате, това ви обърква и всичко се усложнява драматично. Не се плашете! Приемайте събудените спомени за различните образи, в които сте били! Не се винете и не страдайте за това, че в миналото вие сте наранявали някого, че други вас са наранявали.
 
Полагайте усилия да не влизате в ролята на жертва, ако спомените са от такъв съобщителен характер. Не си мислете, че сте лош човек, ако си спомняте, че вие сте били причината някой да страда, да загуби дори живота си чрез вас. Помнете, че това са учебни процеси, през които всяка душа преминава, за да усвоява на практика житейски уроци в дуалността, която е важна за еволюционния път на израстването й.
 
Когато се усещате раздвоени в някакъв момент, как да постъпите, какво решение за действие да изберете, то е защото в този момент клетъчната ви памет ви подава информация, че сте преживели в минали животи подобна ситуация, когато сте взели решение довело до болка, загуба, травма, заболяване, смърт. На подсъзнателно ниво в паметта ви тази информация изплува под формата на страх. Това ви прави нерешителни, объркани, неосмеляващи се.
 
Ако ви се случи в някакъв момент да се почувствате раздвоени, сякаш вътре във вас живее още някой, когото не познавате, от когото се боите или че във вас живее бунтар, герой, творец, актьор, приемете да се запознаете с него, не отхвърляйте образа. Не се плашете! Този образ идва в помощ и подкрепа към вас, да ви помогне чрез опитността си да научите нещо важно, да проявите способности, които някога сте правили, да ползвате ресурси, които да са в помощ за вас и сега, за житейските казуси, през които преминавате.
 
Знаете, че нищо не се случва случайно. Информацията за всичко е вътре във вас. Учете се да боравите с нея, защото сте богато на много знания, умения, опитности, постижения!
 
Възприето и записано от духовните учители, с които общувам.
 
Галя Йосифова