A+ A A-

Общуване-сприятеляване с планетите от Слънчевата система

  • Посещения: 571

Общуване-сприятеляване с планетите от Слънчевата система

Хората постоянно казват, че ретроградността на планетите оказва негативно-неприятно въздействие за делата им и върху тях самите. Да, оказват, най-вече на техниката и на технологиите, но за хората нещата се случват по друг начин. Аз съм имам по-различно становище. Говоря от личен опит. Преди години и аз така разсъждавах. Беше удобно някой друг да е “виновен” за неуспехите, неуредиците, за неосъществените провалени желания. В процесите на живота, по моя път на духовна осъзнатост разбрах, че не така стоят нещата, а съвсем различно. Липсата на информация за духовния свят, за нас, хората, като духовни енергийни същности, за План-Програмата-Живот, за житейските уроци и всичко друго свързано с тях, усложнява много нещата за нашите мисловни нагласи и възприятия, прави ни подвластни на всичко, което ни се каже, което дава приемливо и удобно пояснение, защо е така, защо не е иначе... Вярваме и се доверяваме, защото следваме не своя вътрешен глас и усет, а този на другите хора, сякаш те по-добре от нас самите знаят какво е заложено да изживеем по житейския ни път. Това е така, до време. Когато човек напредне в личностното си и духовно развитие, разбира и осъзнава много неща, които преди това са били невъзможно достижими. Проглежда с нови очи за всичко заобикалящо го, за смисъла на живота, да го има в него, какво да прави в него, защо, как, докога, дали изобщо е нужно...

По подобен начин е и отношението ни към планетите в Слънчевата система, нашият космичен околен свят. Обвързани сме пряко с тях, на енергийно ниво и както някои казват, роднини сме с тях, заради тази енергийна обвързаност. Във Всемира, в Мирозданието, в Съществуването има дуалност. Тя е за всичко и навсякъде. Всичко има свой плюс и минус. И двете имат своя плюс и минус. Именно това, ако успее човек да осъзнае, би лесно разбрал как да ползва и двете страни на всяко едно нещо, по полезен за себе си начин. Важно е да се развива глобалното сферично космополитно мислене-възприятие, за да може всичко да се случва с лекота, с най-добрата ползотворност. Едноколовозното възприятие е с ограничения, които не позволяват дълбочинно, широкомащабно и всеобхватно обобщено възприемане, от различни гледни точки и посоки.

Тъй като целта на тази статия е общуването с планетите от слънчевата система, предлагам моите мисловни модели, които насочвам към тях, когато общувам с тях, в зависимост от плюса и минуса на тяхното нормално движение и на тяхната ретроградност спрямо планетата Земя. Астрологията е много полезна наука. Тя е в помощ и подкрепа за човека в много отношения. В общуването с планетите тази специфика я няма, защото то се случва на личностна основа-обвързаност с всяка една от тях. Всеки сам за себе си решава, дали моят модел (като пример) му допада или го отхвърля като неразбираем и недействащ за него. Въпрос на личен избор. Ще се радвам да е в помощ-подкрепа за тези, които усещат в себе си импулс да пробват, сами да се убедят от личен опит, дали им действа ползотворно.

Слънце - Мило слънце, приветствам те с цялата обич, която нося в сърцето си. Ти даваш енергия, сила за живот, знания и мъдрост на всичко и всички в Слънчевата система, даваш и на мен! Благодаря ти сърдечно! Всеки нов ден от Живота ми е огрян от магичната въздействаща красота на твоите изгрев и залез. Дори да не ги виждам с човешките си очи, аз ги чувствам, усещам, възприемам. Ти ми даваш сила и енергия, с които преминавам през всеки ден от Живота си, да се проявявам така, както мога, знам, умея, да постигам успехите си, да реализирам мечтите си, да съм дръзновена в начинанията си. С този мощен енергиен заряд, който ми даваш, се чувствам силна, уверена, можеща, способна да сътворя всичко важно за мен, във всички области, аспекти, направления на живота ми, делата ми. Ти ме караш да се усмихвам, да се радвам, да се възхищавам на красивите природни и небесни гледки, които твоите лъчи сътворяват. Ти ме топлиш и сгряваш, ти ме обгръщаш със знания, които мисловно-телепатично с радост възприемам и ползвам, с които успявам да постигам успехи и удовлетворение. Родена съм в първите лъчи на твоя изгрев, а това прави връзката ми с теб още по-силна. Подкрепяш ме като личност-характер, във всички мои прояви. Благодаря ти, мило слънце, за всичко, което правиш за мен! Моля те, приемай моя призив в молитвите ми, които изпращам към теб, всеки път, когато имам необходимост, да ме подпомагаш, зареждаш с енергия, увереност, сила, издръжливост, смелост, когато се нуждая от помощ-подкрепа, когато се усещам уязвима, плаха, колебаеща се, нерешителна, неосмеляваща се, в ограничения и страхове, които ме блокират да действам. Ти си верен приятел, помощник, партньор в живота ми, мой спътник, съратник, сподвижник. Вярвам във въздействието ти към мен! Благодаря ти, че откликваш на моите призиви с прилив на увереност в мен и силите ми. Мило слънце, твоите магнитни бури и изригвания са мощен стимул за мен, когато достигнат Земята те въздействат и на мен за пречистване и освобождаване от всичко, което е с негативен характер, от което ми е нужно да се освободя и разтоваря. Моля те, мило слънце, призовавам те, нека като учител и приятел за мен твоите бурни състояния ми помагат дълбочинно, широкомащабно и всеобхватно да се справям в процесите на осмисляне-осъзнаване-анализ, как живея живота си, как се проявявам в него, кое вече си е изпълнило мисията-роля към мен, да съхраня есенцията мъдрост-поуки-познания, всичко ненужно, непотребно да напуска изцяло клетъчната ми памет, да се освобождавам от тежки ненужни товари травмираност, обремененост. Благодаря ти за тази помощ, която ми оказваш!

Марс – Мила планета Марс, ти си невероятно силен помощник и приятен за мен! Ти ме учиш как да се боря, как да отстоявам себе си, как да се изправя и достойно да продължа напред, когато се препъна и падна, въпреки всичко и въпреки всички хора-фактори-обстоятелства-събития. Помагаш ми да виждам къде съм слаба и уязвима, кои са слабите ми страни, по които имам да работя със себе си, да ги владея, да не позволявам чрез тях да ме манипулират, подчиняват на чужда воля, да ме повалят, да провалят плановете ми и устрема ми в моите дръзновения, други хора да ме ограничават по различни начини, с различни цели. Твоята силна мъжка енергия често ме прави мъжко момиче, да умея сама да се справям с всичко в живота, да разчитам най-вече на себе си, да имам силен характер, да не чакам други да свършат нещата за мен вместо аз сама за себе си. Дълго време не разбирах как да изградя приятелство с теб. Противопоставях се на твоята сила и мощ. Исках всичко да се случва тук, сега и веднага, по моя начин. Много неща не разбирах в моята младост, от което придобих ценна житейска практическа мъдрост, поуки, познания, които душата ми с радост ще отнесе като полезни знания от този живот. за всичко, на което ме учиш, сърдечно ти благодаря, мили Марс! Бъди мой приятел, помощник, партньор в живота, мой сподвижник, съюзник, съратник, редом до мен (а не аз срещу теб), заедно с подкрепата ти към мен да успявам да постигам успехи и най-добра ползотворност-резултатност в делата си. С теб съм силна, можеща, успяваща, вярваща в себе си и във възможностите си, че се справям по възможно най-добрия начин, търсейки-намирайки най-добрите-подходящи варианти, които ме водят към успеха Мили Марс, подпомагай ме с твоята могъща сила да навлизам във вихрови торнадо-пречиствания на енергийно ниво, в които да се пречистват и завихрят в положителна посока на движение жизнените ми енергийни центрове, да се пречистват мислите ми, изживяванията ми, разсъжденията ми, да освежавам погледа си и възприятията си за живота, да се обновявам и презареждам с нова жизнена енергия след всички процеси, през които преминавам заедно с твоята помощ и подкрепа. Подпомагай ме, когато ми е трудно, когато не ми достигат силите, когато много ме боли душевно и физически. Закриляй ме и пази ме, като могъщ воин, който е загрижен за мен и моята стабилност, уравновесеност, увереност. Радвай се заедно с мен на успехите и победите, които постигам. Дължа ги и на теб, защото живея живота си и се проявявам в него и с твоята помощ към мен! Родена съм под твоя знак и знам, че твоята могъща енергия подпомага ума и характера ми, да са способни да се справят с всичко, което Животът ми предлага в събитията всеки ден. Благодаря ти сърдечно, че си до мен всеки ден!

Венера – Мила Венера, ти ме зареждаш с мека, изящна енергия Любов, благост, омиротворение. С теб се чувствам изпълнена с любов и хармония. Помагаш ми да разбирам света през погледа на Любовта, с очи, които виждат и възприемат красотата около мен. Подпомагаш душата ми да успява да живее тук и сега на Земята с Любов, каквото и да се случва с мен и около мен, а жената в мен да разгръща своята женска енергия и личностен творчески потенциал. Нуждая се от повече Любов, мила планета Венера! Зареждай ме с твоята силна космична любов! Нека изпълва всяка моя клетка и ми помага да съм силна и обичаща, разбираща, обгрижваща себе си, като жената-личността-същността-твореца, който съм. На много хора отдавам любов и помагам с любов. И аз се нуждая от любов, във всички нейни форми и проявления! Приемай моя призив към теб, мила планета Венера, с широко отворени възприятия към теб, да поемам още и още енергия Любов, която да ме изпълва цялата, която ме обгръща и закриля, с която да творя и сътворявам делата си в проявите ми, тук и сега на Земята, да оставям дири след мен!

Мила Венера, когато си в твоята ретроградност към планетата Земя, подпомагай ме да осмислям и осъзнавам как усвоявам уроците свързани с Любовта, във всички нейни форми и проявления и към себе си. Нека с твоята помощ и подкрепа към мен успявам да се освобождавам от всички ненужни обвързаности, в които няма разбирателство, единомислие, некоректност, лишени от любов в най-чиста форма. Нека с Любов и доброта успявам да пречиствам всички енергийни нишки, с които душата ми има обвързаност, по една или друга причина, в които има наслоена и негативна енергия като заряд. С твоята помощ и подкрепа към мен нека усещам как силата на Любовта в мен нараства, все повече и повече, и ме прави способна да прощавам с разбиране, да благодаря с признателност, да благославям с любов всяка една душа, с която съм била (и съм) в пресечна точка по конкретни причини, в дадени обстоятелства, в които са се случвали събития с негативни резултатности, за мен и насрещната страна. Подпомагай ме със силата на осмислянето-осъзнаването-анализа да успявам да пречиствам цялостната си клетъчна памет от ненужното негативно бреме и травмираности от всякакъв характер. Любовта може всичко! Вярвам в това! Благодаря ти сърдечно, че приемаш призивите ми за помощ-подкрепа и се отзоваваш към мен!

Юпитер – Прекрасен Юпитер, ти си верен приятел-учител за мен, който ме учи как да преминавам с лекота през Живота, без да го приемам твърде на-сериозно, как да усвоявам уроците на жизнерадостта, как да давам свобода на детето вътре в мен, да се проявява на воля, подпомагайки ме да разгръщам своя личностен и творчески потенциал, чрез тях да създавам красиви запомнящи се събития и прояви, които остават като щастливи записи в моята цялостна клетъчна памет, които душата ми да отнесе от този живот. Ти ми помагаш да успявам да се отпускам, да медитирам, да пътувам в измеренията с духа си, да възприемам новости с любознателност, да се обогатявам с нови познания от различни интересни места-източници. Мили Юпитер, приеми моя призив да съм в постоянна мисловна телепатична връзка с теб, да ме подпомагаш да преминавам с лекота през трудните събития, в които емоциите и чувствата в мен са изправени на изпитание, както и психиката и нервната ми система, да мога да се владея, да не се поддавам на първосигналната емоционалност, която неблагоприятно да повлиява на решенията-действията ми, с негативни-травмиращи последствия от тях, за мен и другите участници в случващото се. Подпомагай ме да проявявам и възприемам чувството за хумор от забавната им страна, като веселие, което зарежда душата ми с хубава енергия. Когато си в ретроградност към Земята, Юпитер, нека успявам с твоя помощ да се пречиствам и осъзнато освобождавам от всякакви негативни нагласи към Живота, към мен лично, към околните хора, към целия околен свят, в който живея и се проявявам. Нека успявам винаги да намирам смисъла на Живота и мен в него, каквото и да се случва, да живея с радост всеки ден, Животът за мен да е щастлив празник, а не тегло и травмиращи ме несгоди, беди и трудности. От сърце и душа ти благодаря за всичко, с което ме подпомагаш като космична енергия.

Нептун – Мили Нептун, с твоята блага космична енергия, с която ме обгръщаш, ме подпомагаш да се взирам навътре в нещата, да откривам смисъл-значимост във всичко, което ме заобикаля, което правя, на което съм свидетел, да анализирам, да осмислям-осъзнавам-разграничавам полезното от ненужното, да ценя и остойностявам всичко, всекиго и себе си за творенията, които са плод на проявите в Живота. Подпомагай ме да проявявам своята мъдрост, да отключвам и ползвам в съвременни условия знанията и опитностите, които нося в себе си, чрез тях да успявам да натрупвам още мъдрост-поуки-познания, с които обогатявам душата ми, нужни за нейното разгръщане, утвърждаване, за еволюционния й път, прогрес и възход. Помагай ми да умея да се себевглъбявам, да опознавам, разбирам и обичам все по-добре себе си, да се ценя по достойнство, да си вярвам, да се доверявам на усета и вътрешния ми глас, да следвам пътя си предначертан от душата ми за настоящата План-Програма-Живот, да се усещам себедостатъчна в моментите на усамотение, да съм мъдър наблюдател и участник в процесите на Живота, да се уча и от опитността на другите, не само от лично придобит житейски практически опит. В твоята ретроградност към Земята, мили Нептун, подпомагай ме да успявам да селектирам нужното и полезното, негативното и ненужното да освобождавам да напуска цялостната ми клетъчна памет, да се трансформира в положителна енергия, която излъчвам към всемира, да се обновявам в мислите си, да се чувствам стабилна, в хармония между дух и душа, ум и тяло, интелект и творчески заряд, в баланс между тях да следвам Живота, с радост да се проявявам в него, с удовлетворение. Благодаря ти с обич!

Уран – Мили Уран, ти ми помагаш да се чувствам заземена, стабилна като “огъваща се върба”, а не като “чупеща се вишна”, устойчива, в хармония, равновесие и взаимна споделеност с природата на планетата Земя, със земните енергии и стихии, с всичко населяващо я. Подпомагаш ме с космичната си енергия, която ми помага да се вписвам в материалния начин на живот, в дуалния свят, да усвоявам уроците и поуките, които те ми предлагат, да съм добър ученик в училището Живот на Земята. Трудно  е в много моменти, признавам, но с твоята подкрепа към мен успявам да проявявам мъдро разбиране, да усвоявам и практикувам всеобхватно космополитно сферично мислене, което обобщава всички гледни точки в една, което ми помага да съм обективна, коректна, прозорлива, да приоретизирам с дългобоен поглед делата и проявите си в живота. Ти ме учиш как да съм в синхрон с Времето-Живот и как да общувам с финансовата енергия, така, че те като мои верни приятели да ме подпомагат да съм способна да постигам най-доброто и ползотворното за мен, във всичко, да се уча на търпение, да съм спокойна и приемаща всичко случващо се разбирайки замисъла му и посланията, които ми носи като мъдри съветници-помощници-провокатори-мотиватори за мен. Подпомагай ме в ретроградността си към Земята, обгърната от твоята космична енергия да мъдрувам, да осмислям, да селектирам, да правя избори, които уверено да следвам с упование и дръзновение, които ми помагат да живея така, както на мен ми харесва, както аз желая, да се чувствам разгръщаща се творческа личност постигаща успехи в материалния свят и с духовна насоченост. Благодаря ти за помощта, която винаги ми оказваш!

Плутон – Мили Плутон, ти си ценен, обичан приятел-помощник за мен в Живота, тук и сега на Земята. С твоята космична енергия ти повлияваш на околния за мен свят, в който се проявявам с личността и характера, които нося в себе си като заряд за настоящия ми живот. Ти вдигаш много високо летвата на изискванията към мен, да не се задоволявам с малко, да търся предизвикателствата и да уча в трудното, да не приемам лесното, колкото по-нависоко стигам, толкова по-нависоко да се стремя и устремявам, да съм орел в полет в безкрайността и в свободата сама да решавам кое, как, защо, докога да правя, да се чувствам уверена, стабилно стояща на позицията си, да не ме пречупва-подчинява никой на волята си, да се възползва от мен. Ти ми помагаш да съм отговорна, да държа на думата си, да съм открита, с чест и достойнство да се проявявам в Живота. Подпомагай ме, мили Плутон, да успявам да постигам успехи в трудните си начинания, въпреки всичко и въпреки всички да намирам пътищата, които да ме отвеждат към желаните успехи, да утвърждавам постигнатото и да надграждам още и още над него, до върха на пирамидата-Живот, която сътворявам с делата си. Подпомагай ме в твоята ретроградност към Земята да умея да се коригирам, осъвременявам, да съм актуална и в крак с времето, в което живея. С любов и благодарност приемам подкрепата и помощта ти към мен като мой приятел!

Сатурн – Мили Сатурн, ти носиш могъща енергия, с която ми влияеш благотворно-подкрепящо, също и провокиращо към размисъл, как действам, как се проявявам, дали се нуждая от промени в мисленето и отношението ми към живота, да осъзнавам доколко аз владея психо-нервното си състояние, доколко то владее мен, дали действам като оптимист или се проявявам като песимист-черногледец, невиждащ светлина в тунела. Ти подпомагаш твореца в мен, да се разгръща с многостранните си идеи и желания, които с вдъхновение и посвещение да изпълнявам, когато както е по възможностите ми. Радвам се, че ме подпомагаш, мили Сатурн. Благодаря ти сърдечно! Когато си ретрограден спрямо Земята, отправям призив към теб, да ми помагаш да се освобождавам от стари, вече неработещи, неактуални мисловни модели и утвърждения, да съставям нови, с помощта на които да съм актуална, в синхрон с времето, в което живея, което е толкова динамично и бързо променящо се. Подпомагай ума ми, мили Сатурн, да се пречиства от ненужни блокиращи, затормозващи мисли, свързани с миналото, което остава в спомените и в придобитата мъдрост, свежи мисли изпълнени с вяра и оптимизъм да организират реда в ежедневието ми, да съм продуктивна и се радвам на успехите, които постигам. Сърдечно ти благодаря за подкрепата, която оказваш на детето вътре в мен да се проявява с радост и на воля.

Меркурий – Мили Меркурий, зарядът на космичната ти енергия има провокативен характер. Приемам я с всичките й плюсове и минуси, защото ти си най-добрият учител-провокатор-мотиватор, който учи на търпение, безотказност, разбиране, приемане. Ти ме учиш как да запазвам спокойствие, да развивам многовариантно мислене, да осъзнавам, че щом нещо се случва по конкретен начин, то това има своя замисъл, защото случайни неща няма. Всичко случващо се носи ползи-поуки-познания. Под влияние на твоята силна енергия, когато си в ретроградност към Земята, техниката и устройствата се сриват, не работят или дават отклонения, провалят се планирани неща или се случват по различен или нежелан начин. Ти ми помагаш много в осъзнаванията, че всичко има своето обяснение, че показва къде има слабости и пробиви, по които да работя-променям в положителна посока. Ти си мъдър коректор, мили Меркурий. Приемам с благодарност твоята роля в моя живот. Помагаш ми много в наблюденията, във възприятията, в самонаблюденията и  себеизучаването ми, кога как реагирам, как мисля и действам, до каква степен рухвам или се владея, кога си давам почивка и кога се преуморявам искайки да надскоча себе си над предела на възможностите ми. Помагаш ми да се самосъхранявам, да си давам почивка, да не насилвам нещата на всяка цена да се случат точно тогава, когато съм решила, да изчакам подходящ момент за тяхната реализация, по удовлетворяващ ме начин. Благодаря ти, мили Меркурий.

Луна – Мила Луна, твоята космична енергия е провокативна, гальовна, двойнствена във въздействието си към мен. много време-Живот отдадох в изучаване на процесите на твоето влияние върху мен. Не бе лесно, но бе ползотворно, защото се научих да ползвам космичната ти енергия и като заряд-прилив на жизнена енергия, да се уча да владея емоционално-чувствената си система и първосигналността да остане в миналото, фактор, който повлияваше на свободната ми воля за избор на решения за действия. С теб като учител и помощник-приятел усвоявах много важни житейски уроци. Интровертността ми е и сила, и слабост. Не съм екстровертна, не го мога, затова натрупването в мен на болка от всякакъв характер беше трудна задача за мен. С влиянието на твоите приливи и отливи се научих как да владея аз ситуациите, в които попадам, а не те мен да владеят, да ме събарят, да изживявам и натрупвам в себе си още негативни спомени, които затлачват и обременяват цялостната ми клетъчна памет. Благодарна съм за всички твои отливи-новолуния, когато в мен се случват процеси на пречистване-обновление и новораждане в емоционално-чувствителен аспект. Ти си мой приятел-помощник, мила Луна, защото ми помагаш в личното отношение към себе си и във взаимоотношенията ми с другите хора, как да не допускам да ставам палн-драсни-клечица, всичко да ме дразни-изнервя, защото ти си в отлив, а това намалява притока на жизнена енергия и повлиява осезаемо на емоциите и чувствата. Ти провокираш любознателността ми, желанието да уча още, да усвоявам нови неща, които да ми помагат в проявите ми в Живота. Красива и вълнуваща си на небосвода. Възхищавам ти се с радост. Благодаря ти с обич!

Земя – Мила планета Земя, ти имаш могъща енергия, която излъчваш по разностранни начини, която улавям със сетивата си, която възприемам с човешките очи и с вътрешното си зрение, със слуха ми и с ясночуването, чрез което се вслушвам в твоя пулс и следвам ритъма ти, като вибрация, с която влизам в синхрон. Обгръщаш ме с нежна майчина енергия, с подкрепа и загриженост и към мен, както и към всички, които те населяват. Във всеки един миг от живота ми се чувствам благодарна, че те усещам, че те обичам, че те прегръщам с радост и възхищение за всичко, което си ти. Докато ме има в този живот изпращам към теб моята сърдечна благодарност за всичко, което правиш за мен, за да ме има и мен в Живота, който ти правиш прекрасен, защото се научих да те забелязвам, да те обичам, да се зареждам с енергията ти, да вибрирам с теб в едно единно цяло. Ти ме караш да се усещам радостна жива, жизнена, жизнерадостна, живееща жена! Сърдечно ти благодаря, мила Земя!

Галя Йосифова