A+ A A-

Женствеността на жената - препятствия за нейното постигане и утвърждаване

  • Посещения: 624

Женствеността на жената - препятствия за нейното постигане и утвърждаване

Суетата. Жената поема върху себе си това, което не е в състояние да понесе, след което се изнервя и суети. Суетата и вътрешният комфорт са несъвместими неща. Жената в своята същност се стреми към вътрешен мир и спокойствие. Ако не е така означава, че са възникнали изкривявания в нейната природа. Желателно е жената да изясни това за себе си и да прави така, че всички неща да намерят своите естествени места

Прекомерната социална активност. Всъщност, по този начин жената се опитва да компенсира липсата на любов, но не се получава така, както желае. Една жена трябва да се занимава с външни дейности само в свободното си време, извън основните семейни задължения и само според вътрешните си нужди. Разбира се, понякога времето диктува нуждата от специална социална дейност, но в спокойно време, което е идеално за жената, за да създаде специална територия, в която сътворява всичко около себе си с любов.

Излишък от комуникация отвън. Извън семейството, извън кръга на комфорта, т.е. жената в своята същност общува само с тези, които я обичат и които тя обича. Мъжът може да общува с всички, включително и с тези, които не го харесват, защото така се развива, преодолявайки трудностите. Жената не бива да се намира извън зоната на комфорт. Една от грешките е да прави това, което не й харесва и да общува „по задължение“ там, където това може да се избегне.

Работата. Жената преодолява там трудности, защото по правило е заета с мъжка работа, там, където женското начало не намира реализация и е постоянно потиснато. Дори това да е „женска“ работа, тя отнема по-голямата част от времето й, а това е пречка за нея, защото се занимава и с домакинска работа (като нейно задължение), което още повече ограничава нейната природа. Ако на жената не й харесва работата, ако сутрин става насила, за да отиде на работа, извършвайки редовно насилие над себе си, то тя определено не се занимава с това, което й е по душа и сърце.

Панталоните. Все пак, колкото и да е удобно и практично в ежедневието, това е мъжко облекло. Има направени много научни изследвания доказващи ползите от носенето на пола от жената. Смисълът е в това, че геометричният конус, създаден от формата на полата, създава енергийни вихри, които са най-благоприятни за женското тяло и за доброто му здраве. Ако жената има ограничен, оскъден гардероб, с необичани от нея дрехи, е знак за потискане на женствеността. Гардеробът за мъжа не е от такова голямо значение, но за жената той е важен елемент за нейния свят като жена.

Неженствената прическа. Не е толкова важно колко е дълга косата. Прическата трябва да бъде перфектно изпълнена, добре поддържана, като подчертава индивидуалността на жената. Късата прическа е по-практична, но практичността все още е дума от речника на мъжете. Прическата на жената трябва да е на първо място интересна и комбинирана с външния вид. В идеалния случай прическата трябва да служи като декорация за цялостния женски вид.

Липса на бижута, неумението да се използват аксесоари. Бижутата не са непременно скъпоценни бижута. Не-скъпоценните бижута могат да бъдат много по-интересни и много по-изразителни за личността на жената. Бижутата са някакъв вид символи, които изразяват или помагат да се подчертае вътрешната същност на жената. В древни времена бижутата са били свещени, служещи за амулети на собственика си. Аксесоарите не са загубили това значение, то е валидно и сега. Това е цяла наука, която жената може да овладее с желание. Аксесоарите са просто девствена земя на женското знание. Има огромно поле за развитието на индивидуалния вкус, както и за проявата на вътрешна индивидуалност.

Липсата на грижа за тялото. Тази точка е без коментар, макар, че има какво още да се каже по темата. Това качество се проявява най-вече тогава, когато жената не обича, не цени, не харесва собственото си тяло. Това е въпрос на разбиране от по-висока гледна точка, наречена лично “осъзнаване“.

Емоционалният затвор. Нежелание за общуване: жената си налага забрана да изразява своята емоционалност. Понякога жените вярват, че имат право само на добри емоции, но това не е така. Емоциите могат да бъдат различни. Препоръчително е винаги да наблюдават емоциите си, да са наясно с тяхната изява. Добре е, когато има мъж наблизо, с когото може да се отпусне, да не се притеснява да проявява емоциите си, да бъде разбирана. Емоциите не трябва да бъдат потискани, а контролирани, овладявани. Това се случва с пробуждане на осъзнаването. Тогава е малко вероятно жената да изпита истерия или атаки на неконтролируем гняв. И двете състояния са отлично средство за разрушаване на всякакви взаимоотношения. В крайна сметка, ако все пак се появи гняв, е по-добре да се изпусне по някакъв полезен начин: да върши някаква физическа дейност изместваща фокуса на негативните емоции или с приятни занимания, които зареждат с хубава енергия. Вариантите за разтоварване са безброй много.

Липсата на любимо забавление на душата. Това се отнася до така нареченото хоби. То трябва да носи вътрешен комфорт и морално удовлетворение за жената. Мъжът до нея в живота трябва да е запознат с него, тя да го споделя с него. Ако обича да шие, трябва да се снабди с шевна машина. Ако обича да пее караоке или да танцува, трябва да посещава места, където може да прави това със забавление. Може да обича да рисува. Боите и платна са прекрасни. Хенри Форд отбелязва, че идеалната ситуация е, когато хобито е и средство за печелене на пари. Това е висш пилотаж за управление на живота. Така или иначе на жената са й нужни забавления и изява на творческите заложби, те да присъстват в живота й.

Липсата на креативност. Това е подобно на горния параграф, но все пак е и нещо друго. Цветя, цветни лехи, интериор, пеене, рисуване, писане и т.н. На жената й е нужно да живее креативно, разнообразно. Нужно й е да има свое собствено местенце, където да разгърне личния си творчески потенциал. Това може да е собственият й дом или други места: градина, ателие, интернет страница. Възможности много. За жената творчеството е нужно също както въздуха, водата, слънцето. Липсата на възможност да твори силно я ограничава.

Стремежът да командва, да ръководи. Жената може да е отличен ръководител, но за нея е по-добре да не го прави, защото това не е елемент в женската природа. Тя е вдъхновяваща муза за мъжа. Ако жената живее в брак, тогава най-добре е да остави мъжът да ръководи и отговаря за сериозните неща в живота и в семейството. Сложно е жената да вземе заем на свое име и сама да го изплаща. По-добре е мъжът да решава подобни въпроси, а не жената. Разбира се, това е идеалният идеал вариант, който все по-рядко се случва.

Конфликтите. Една жена не трябва да участва в конфликти, общуването й трябва да бъде приятелско, хармонично и равномерно. Това важи особено за комуникацията с мъжете. Ако конфликтира с тях, тя става по-груба, външният вид губи пластичност, става жилав, некрасив. Гласът на жената и нейният начин на говорене трябва да са меки, гладки, да предизвикват желание просто да бъде слушана, независимо какво казва.

Задължения като на мъжете. Стягане на гайки, преместване на мебели, управление на фирма, изкарване на пари за семейство, заеми, ипотеки, грижи. Това са все задължения на мъжете, жената не бива да участва в тях. Тези неща не добавят женственост. Мъжът до жената трябва да се чувства наистина мъж, да има възможността да се проявява като такъв.

Конкуренцията. Женската природа страда, срива се поставена в конкурентна среда. Жената няма нужда да се бори, за да бъде най-добрата за някого; няма нужда да доказва на партньора си, че е по-добра от другите. Всъщност тя е по-добрата, в смисъл, че тя е уникална неповторима индивидуалност. Жената трябва да се чувства напълно свободна и уверена.

Независимостта. Независимостта, вътрешната сила, увереността, търпението, постоянството в дръзновението за постигане на целите е част от женската природа. Тези качества са медали с две страни. В тях няма нищо лошо, напротив, но не бива да се забравя гъвкавостта. Жената може много да постигне, когато се усеща свободна, независима, разгръщаща потенциала си.

Гордостта, самоувереността. Тези нейни характеристики са полезни в положителния им смисъл, но преминат ли в други граници, вече не са нейна вътрешна сила, вредят й.

Привързаността към резултата. Интелигентната жена е доволна от това, което има, защото разбира света и ролята си в него. Тя може много да постига, дори повече от мъжа, защото има усета за това, как да постига резултати, които удовлетворяват. Мъдрата жена винаги се държи по такъв начин, че мъжът да е доволен, да иска да направи най-доброто за нея. Жената не бива да забравя, че мъжът е зает с трудни житейски задачи, които го изтощават и да изисква от него невъзможното, не е добър избор. Да е вдъхновител на мъжа - да, това е прекрасна женска роля, да го мотивира той да постига желаните резултати.

Гневът. Гневът е проява на неовладян характер. Той възниква в по-голямата си част от неосъзнатостта и неспособността да се разбират и контролират емоциите и чувствата. Струва си жената да се стреми да изчисти, неутрализира от характера на женското същество тези негативни разрушителни състояния. Жената трябва добре да владее своя вътрешен свят.

Механичен начин на живот. Животът по навик не е живот, не носи радост, полезност, развитие. Това блокира жената да бъде себе си, да твори и съгражда с женската си енергия и способности разнообразие, което радва и създава щастие. Той убива красотата и любовта.

Жалбите. Оплакването е навик, който е нужно жената да преодолява, ако почувства, че влиза в такова състояние. Съвсем естествено е да говори за чувствата, изживяванията си, но изказани така, че да не звучат като оплакване, а като искрено споделяне. Винаги се оплакват онези, които несъзнателно търсят донор на енергия, защото се чувстват изчерпани, уморени.

Мъжките спортове. Те са нещо субективно, въпрос на избор, но все пак, например женският футбол, женската борба определено не създават очарованието на женствеността.

Липсата на приятелки. Да има жената приятелки е вид солидарна подкрепа за всичко случващо се в живота. Липсата на приятелки е вид затваряне навътре в женската природа, в страдание, в което неразбирането и несъпричастността са водеща причина.

Липсата на лично време “за каквото ми хрумне“. Само за себе си, без ограничения и съобразяване с когото и с каквото и да било. Жената се нуждае от лично време, да забрави за всички грижи, отговорности, проблеми, нужди на другите, с които е пряко обвързана, от всякакъв характер. Жената изпълнява много роли едновременно, а това минимизира нейната женственост, превръща я в почти безполово същество, като машина, която може всичко.

Липса на пълноценен сън и лична територия. Ако жената ляга късно и се събужда късно, това се отразява на външния й вид, намалява нейните чар и привлекателност. Жената се нуждае от условия за нормален сън. В крайна сметка всичко от гореизброеното намалява женствеността, ограничава проявата на женската творческа енергия, която носи много любов в себе си. в доминиращия мъжки свят жената полага усилия да се впише в него, наравно с мъжете да прави мъжки неща, което от своя страна прави мъжете по-мързеливи и отпуснати, защото разчита на жената да върши и тяхната работа.

Еманципацията повече вреди на жената, отколкото помага. Има своите плюсове и минуси за нея. Жената се нуждае да е жена, да изпълнява само присъщите за нея роли, в които проявява изцяло своята женственост и градивна женска енергия!

Превод от руски: Галя Йосифова

Източник: http://po-tu-storonu-mira.com