A+ A A-

Универсалните духовни закони

  • Посещения: 651

 

Някои от Универсалните духовни закони

Просветление Всички хора се превъплъщават, за да преживеят живот във физическо тяло. Земята е мястото, където научаваме уроците си под формата на ситуации, житейски събития и конкретни хора. Начинът, по който се справяме с нашите житейски обстоятелства, определя дали ще преминем тези тестове или не. Целта на всеки, който се въплъщава на Земята, е просветление или възнесение, което е пълното овладяване на всички предлагани уроци. Това може да отнеме много животи, за да постигнем целта си за възнесение. Често душата ни иска да се върнем на Земята, за да се срещнем със същите хора, да преживеем подобни ситуации, за да преживеем отново предизвикателството или да завършим нерешени проблеми.

Духовният закон на ЕДИН Универсалният духовен закон на Един е да приемем всички и всичко такива, каквито са, без преценка. Това включва Аза. На Земята изпитваме тъмнина и светлина. Това е двойствеността, която идва от свободната воля, която изпитваме на Земята. Отвъд петото измерение има само Светлина. Където и да се намираме, всичко е идеално. Двойствеността е просто учебно преживяване за разширяване на нашата Светлина. Когато живеем по Духовния закон на Един, ние създаваме мостове, търсейки общото помежду си. Точно както бяхте поканени да бъдете тук за това обучение на Земята, така са и животните, насекомите, дърветата и растенията. Всички се учат и развиват. 

Вие имате право на вашето „пространство“, точно както животното има право на своята територия. (Ако кухнята ви е препълнена с мравки, първо говорете с Висшия Аз или свръх-душата на мравките и им напомнете, че това е вашата територия. Помолете ги да се преместят в дървен материал в градината или на някое безопасно място отвън. Ако те игнорират предупрежденията, кажете им, че ще трябва да ги върнете на Светлината, ако те не почетат вашето пространство. Ако са извън дома ви, нямате право да ги убивате.) Почитайте дърветата и растенията, като им казвате с мисълта, че сте на път да ги режете. Действайте безвредно, винаги. Когато разбирате Закона на Един, вие приемате вашата собствена Божественост. Започвате да слушате интуицията си и ставате съ-създател в собствения си живот

Духовният закон на БЛАГОДАТТА Благодатта е Божествено разпределение на милостта. Той разтваря кармата, създава чудеса и може да промени материята. Нашата душа е приела възможността да се въплъти на тази планета, за да научи и да изпита емоции във физическо тяло. Имаме свободна воля, за да създадем свой собствен живот на място, където всяка мисъл, дума и дело се проявяват. Можем да се позовем на Универсалния духовен закон на благодатта, за да трансмутираме дълговете си, да променим емоционалните чувства, да излекуваме взаимоотношенията и физическото тяло, но трябва да сме готови да го получим. Създадохме всичките си ситуации с нашето съзнание. Нужно е да научим урока/ите, преди да поискаме благодат. Можем да предложим благодат на другите чрез нашето състрадание, милост, съпричастност, прошка и безусловна любов. 

Когато отворим сърцата си за друг, ние също получаваме приток на Божествена любов. Състраданието, съпричастността, милостта, безусловната любов и прошка са Божествени качества, които придават благодат. Всеки път, когато отворите сърцето си със състрадание, любовта, излъчвана от вас, дава на някой друг благодат. Може да настъпи промяна в отношението или освобождаване на дълбоко задържан страх или дори физическо изцеление. Колкото повече благодат предлагаме, толкова повече получаваме на свой ред. Прошката е друго божествено качество, което разтваря и трансмутира отрицателните блокове. Резултатът е емоционално, позитивно и физическо изцеление, което се извършва както за подателя, така и за получателя. Благодатта позволява да се получи изцеление, защото високочестотните вибрации на любовта трансмутират по-ниските вибрации на болката и страха.

Ние създаваме карма със своите нагласи. Всички лоши чувства и спорове са кармичните последици от егоистичните нагласи. Когато сте готови да бъдете разбиращи и състрадателни или сте готови да простите, ангелите ви водят до някого или до ситуация, която може да ви помогне да освободите кармата си. Работете с благодат. Мислете, правете, казвайте онова, което ще разтвори негативната ви карма. Простете си личните грехове и разтворете изоставането заради кармичен дълг. Колкото повече отваряте сърцето си, за да посрещате непознати, да се освобождавате от гняв, да се грижите за болни и стари хора, гладни и бездомни, толкова повече благодат се излива на планетата. Всеки път, когато се молите за друг или помогнете на някого с любов, планетата става по-пълна с Божествена светлина. Универсалният духовен закон на благодатта е Божествената милост, която освобождава хората. 

Духовният закон на ВЯРАТА Вярата е качество на толкова висока честота, че надхвърля по-ниските закони и прави невъзможното възможно. Вярата позволява да се случват чудеса. Универсалният духовен закон на вярата е прост. Ако имате пълна вяра в резултата, той ще се случи. Доколкото се съмнявате, вие допускате абсолютно имплицитно, пълно доверие в Божественото. Вие знаете, че каквото и да е за най-доброто, ще се случи. Вярата отнема страха. Вярата означава непрекъснато да слушате вашите вътрешни напътствия и интуиция. „Сляпа вяра“ означава да раздадете доверието си без основание. Сляпата вяра е просто надежда. Доверието е вяра в себе си. Ако имате основа за самочувствие и стойност ще бъдете спокоен човек, с когото и да бъдете. Никой не може да ви подкопае, защото вие ще се доверите на собствените си способности, другите интуитивно ще ви се доверят. Вярата е основата за успех, проявление, молитва и постановления. Когато имате вяра във визия, тя трябва да успее. Вярата е най-голямата сила, която имате. 

Духовният закон на УКАЗА Когато парафирате Закона за декрета, мощта на Вселената е подравнена с него. Утвържденията и молитвите се повтарят. Укази се правят само веднъж. Примери за декрети: 1. „С Божествен Указ, в името на Бог, под благодатта, аз призовавам Виолетовия пламък, за да преобразя сега всяка негативна мисъл, вяра, скорословие, състояние, привързаност или съюз, които съм направил. Това е направено. В името на Бог и всичко, което е светлина, под благодатта, постановявам всички обети, дадени в минали животи или този, които не служат на божествения план на Земята, да бъдат отменени и освободени. Така да бъде.“ 2. „С Божествен Указ, в името на Бог, под благодатта, сега извиквам чисто бяла колона от бяла светлина, за да донеса безусловна любов на Христовото съзнание на Земята. Това е направено.“ Указът е подобен на искането към Вселената. 

Духовният закон на БЛАГОСЛОВИЯТА Когато благославяте някого, вие се позовавате на Вселенския духовен закон на благословията и насочвате божествената енергия към него. Когато това се прави с истински намерения, Божествена бяла светлина се прехвърля в човека, когото благославяте. Вдигането на ръката си по посока на човека, когото искате да благословите, насочва благословията към него. Благословение въвежда положителна енергия. Когато казвате „благославям ви“ на някого, когато той киха, вие пожелавате божествена енергия да влезе в него, за да стане здрав. Благословяйте работата си и тя ще се увеличи, ще бъде изпълнена с радост. Благославяйте хората около вас и те ще бъдат щастливи и изпълнени. Благословете вашите растения и те ще растат изобилно. Благословете дома си и той ще бъде място за мир. Благословете тялото си и то ще се превърне в красив храм за вашия дух. Можете да поискате благословия както за другите, така и за себе си. Благословете всички и ги напълнете с Божествена енергия. Тогава и вие самите ще сте отворени за благословиите на Вселената.

Духовният закон на БЛАГОДАРНОСТТА Благодарността означава да благодарите от сърцето си. Когато направите това, енергията изтича от сърцето ви и активира определени реакции от други хора, както и от Вселената. Когато сте напълно благодарни на човек за нещо, което е направил, този човек изпитва енергията на благодарността и е толкова радостен от това, че иска да ви даде повече. Когато изпращате сърдечни благодарности към Вселената за получените благословии, Божествената енергия отвръща с любов и ви дава още повече благословии. Прочувствената благодарност е ключ към изобилие. Това отключва най-големите ресурси на Вселената. Преценката и критиката са противоположни (или полярни) на благодарността и признателността. 

Искрената благодарност и признателност лекува. Когато оценявате нещо и сте благодарни за това, вие се фокусирате върху него, така че чрез Духовния закон на вниманието то се увеличава и умножава. Когато осъзнаем, че са ни изпратени предизвикателства, защото те ни помагат да израстваме, ние променяме отношението си към тях. Във всяка предизвикателна ситуация е подаръкът от урок. Нашата задача е да научим урока и да оценим това, което ни е научил. Ако искате животът ви да стане по-щастлив, по-здрав и изобилен, си водете „дневник за благодарност“. Всеки ден записвайте няколко неща, за които сте благодарни. Ще откриете, че търсите добри неща, които да запишете в него, и автоматично ще станете по-позитивни и признателни. Благодарността ви носи неизказани благословии от Вселената.

Нагласи, които активират Закона за благодарността: 

бъдете положителни и оценяващи,

пребройте вашите благословии,

бъдете радостни. Когато греете от щастие, оценявате това, което имате,

помнете добрите неща за даден човек и хората като цяло,

фокусирайте се върху доброто във всяка ситуация,

щедро искрено хвалете,

използвайте искрено думата „благодаря”,

бъдете любвеобилни и мили,

разпознайте собственото си великолепие,

празнувайте Живота и бъдете щастливи.

 

Джоан Уолмсли

https://www.blogger.com/profile/07489058314237780607