A+ A A-

Хипнотичен сеанс за отказване от алкохола

  • Посещения: 1355

Хипнотичен сеанс за отказване от алкохола с обръщение към мъжете

Този хипнотичен сеанс създадох по мотиви от хипнотичните програми на Уилям Хюит и насочих към проблема, който много хора имат - обвързаността с алкохола. В сеанса обръщението е с насоченост към мъжете, но това не пречи да бъде слушан и от жени. За да се постигнат резултати (намаляване и пълно отказване от употребата на алкохол) е нужно сеансът да се слуша много дни наред. Човекът, слушащ сеанса, може да изпитва силна съпротива - да не желае да го слуша. Това е битката за освобождаване от зависимостта, която той сам не може да постигне, по ред обясними, разбираеми причини. Нужни са доверие и вяра в процеса, да се проявяват търпение, воля, упоритост и безотказност. Желая успех на всички, които слушат сеанса и имат нужда от външна подкрепа за освобождение от засисимостта.

https://www.youtube.com/watch?v=Lsv-YsD1wZI

Заеми удобна позиция, отпусни се, затвори очи. Остани така известно време, докато усетиш как дишането ти се успокоява. Дишаш спокойно, равномерно. Концентрирай се към всяко вдишване и издишване. Представи си, че си отваряш очите чрез изопване на клепачите, но всъщност не ги отваряш. Остани така за малко, отпусни се напълно. Представи си как се протягаш с широко разтворени ръце като за прегръдка с обичан човек. Освободи се от всяка скованост. Поеми дълбоко въздух, издишай напълно. Изпразни изцяло белите си дробове. Докрай.

Отпусни се, остави въздуха да излезе бавно. Поеми отново въздух и го задръж колкото можеш по-дълго в белите си дробове. Очите ти са плътно затворени. Сега бавно издишай въздуха. Почувствай се отпуснат и спокоен. Сега фокусирай вниманието си върху коленете си. Отпусни прасците, глезените, стъпалата, пръстите на ходилата. Сега всичко от коленете надолу е разхлабено и отпуснато. Отпусни бедрата си, колкото се може повече. Усети ги отпуснати, натежали, неподвижни. Отпусни ханша и кръста си, отпусни колкото се може повече и гръдния кош. Дишането ти е леко, дълбоко, равномерно, спокойно.

Отпусни раменете. Усети мускулите им разхлабени и натежали. Отпускай се все повече и повече. Отпусни врата и шията си. Когато мускулите на врата ти се отпуснат, остави главата си също да се отпусне. Отпусни лицето си толкова, колкото можеш. Постарай се да се отпусне, изглади, да се успокои, да си почине. Разхлаби челюстта, не допирай зъбите си. Всичко в теб е отпуснато и успокоено. Отпусни напълно всички мускулчета около очите. Почувствай как клепачите ти натежават, как се отпускат все повече, как стават по-тежки. Представи си как всичките притеснения, страхове, комплекси, страхове, блокажи постепенно изтичат от върха на главата ти.

Остави ги да потекат надолу по лицето, по врата, по раменете, по гръдния кош, по кръста ти. Усети как се спускат надолу по бедрата, по коленете, как слизат надолу по прасците, по стъпалата и пръстите на ходилата. Всичко негативно, което те е натоварвало досега, сега изтича през центъра на ходилата ти. Ти се отпускаш все повече и повече. Позволи на тялото си да се отпусне още по–пълно и цялостно.

Представи си, че пред погледа ти се появява голяма черна дъска. Върху нея има нарисуван кръг с бял тебешир. Вземи тебешира и нарисувай мислено вътре в него голяма буква Х. Така. Сега изтрий голямата буква Х от кръга. Изтрий и кръга. Можеш да забравиш за черната дъска. Дишаш все по–дълбоко и по–дълбоко, отпускаш се все повече и повече. Сега си представи, че гледаш към ясното синьо лятно небе. В него виждаш как един самолет в полет изписва името ти с букви в различен цвят. Виж името ти как се носи в ясното синьо небе като голямо пухкаво облачно влакче. Порадвай му се! Името – това си ти! А сега го остави да се разсее. Нека вятърът го издуха и се разтвори в синевата. Забрави за името си. Забрави, че имаш име. Сега излизаш извън обвързаността си с него.

Позволи си да се отпускаш още по–дълбоко. Представи си, че слагам върху всяко от колената ти по една тежка торба с пясък. Почувствай как тя натиска коленете ти, от което те стават все по–тежки и отпуснати. В пясъка има силно действащо вещество за сковаване, което навлиза навътре в коленете ти. Под тежестта на пясъка те се сковават още повече. Чувството за натежалост и скованост се спуска надолу към прасците, към глезените, към стъпалата, към пръстите на ходилата. Всичко под коленете ти става все по–сковано, заради пясъка. Това усещане за тежест и скованост се изкачва към бедрата, обхваща ханша и кръста ти, навлиза в гръдния ти кош. После се спуска към ръцете ти, към лактите, китките, дланите, пръстите. Изкачва се обратно към дланите и китките ти, към лактите и раменете ти, обхваща врата, а после лицето и очите ти. Изкачва се към веждите и челото, към върха на главата ти, после слиза надолу към темето и към врата ти.

Ще броя в обратен ред числата от сто към едно. Наум брой заедно с мен. Казвай всяка цифра така, както я казвам аз, след което я изтривай от ума си. Позволи си да се отпускаш все по–надълбоко и по-надълбоко. Сто. Кажи на ум “сто”. Сега изтрий цифрата 100 от ума си. Навлез още по–надълбоко в релакс. 99. Изтрий цифрата от ума си. 98. Изтрий я. 97. Изтрий я напълно, така, че нищо да не остава в съзнанието ти. Чувстваш все по–дълбоки и по–дълбоки вълни на отпуснатост. Сега фокусирай вниманието си в основата на носа си. Задръж вниманието си там и насочи цялото си внимание към гласа ми. Отпускай се все по–надълбоко и по–надълбоко. Докато поддържаш вниманието си фокусирано върху основата на носа си, аз ще те преведа през четири нарастващи по дълбочина степени на отпускане. Обозначавам тези нива с букви.

Когато достигнеш първото ниво, ниво А, ти ще се усещаш десет пъти по–отпуснат, отколкото си в момента. След това от ниво А ще се спуснем към ниво Б. Когато достигнеш ниво Б, ти ще си още десет пъти по–дълбоко отпуснат, отколкото си бил преди това. От ниво Б ще се спуснем още по–надълбоко към ниво В. Когато стигнем ниво В ти отново ще бъдеш още десет пъти по-отпуснат, отколкото  преди това. След ниво В ние ще изминем целия път надолу, към най–дълбокото ниво на отпускане, до ниво Г. Когато достигнеш до ниво Г, ти отново ще бъдеш още десет пъти по–отпуснат, отколкото всяко ниво преди това. Започваме.

Сега се насочваш надолу. С всяко издишване слизаш два пъти по–надълбоко, а с всяко ново издишване, още по–надълбоко. Ръцете и пръстите ти са отпуснати, натежали, тежки, стават все по–тежки. Почувствай как тежестта на ръцете ти и на пръстите ти нараства. Те стават все по–тежки, докато натежат дотолкова, че ги усещаш така, сякаш са от олово. Тази отпуснатост и чувството за тежест завладяват китките и лактите ти. Почувствай как чувството за тежест обхваща раменете, врата, лицето и очите ти. Дълбоката отпуснатост и чувството за тежест се спускат надолу по темето ти, надолу по врата ти.

Сега вече достигаш до ниво А. Вече си в ниво А и продължаваш да навлизаш все по–надълбоко и още по–надълбоко с всяко ново издишване. Умът ти е неподвижен и спокоен. Не мислиш за нищо. Твърде отпуснат си, за да мислиш. Твърде удобно ти е, за да мислиш. Тази натежала отпуснатост на ума ти се пренася върху лицето и очите. Обхваща врата и гръдния кош. Спуска се надолу към кръста, надолу към ханша, бедрата, коленете, прасците, глезените, стъпалата, пръстите на краката ти. Сега достигаш до ниво Б. Вече си в ниво Б и продължаваш да навлизаш още по–надълбоко.

Постепенно навлизаш в цялостна отпуснатост. Ръцете и краката ти са толкова отпуснати, сякаш са от дърво. Те са като вдървени, сковани, натежали, не могат да помръднат. Ръцете и краката си усещаш вдървени. Вече си достигнал до ниво В и продължаваш да се спускаш надолу. Потъваш във все по–дълбока и по–дълбока цялостна отпуснатост. Докато продължаваш да навлизаш още по-надълбоко, ще броя в обратен ред от 15 до 1.

Всяка цифра, която произнасям, ще те отвежда все по–надълбоко и по–надълбоко. Когато стигна до 1, ти вече ще си в ниво Г. 15, по–надълбоко, 14, още по–надълбоко, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6. Отпусни се напълно. 5, 4, 3, 2, 1. Навлизаш още по-дълбоко. Чувстваш се спокоен, цялостно отпуснат. Вече си в ниво Г и продължаваш да се спускаш надолу. Вече няма никакви граници. Продължавай да се носиш потъвайки все по–надълбоко и по–надълбоко в тази отпуснатост, все по–дълбока с всяко ново издишане.

Сега виж себе си в холограмен образ как изглеждаш като мъжа, който искаш да си в твоите представи, такъв, каквто  желаеш да си в действителност, с твоята истинска същност! Ти си мъж притежаващ много опитности, таланти, умения, способности, които носиш в душата си, които с лекота прилагаш във всичко, с което се захванеш, в професията ти, в личните ти интереси и занимания! В този момент си обещаваш, че от този момент нататък в живота си ти ще осъществяваш твоята истинска същност.

Никой и нищо, никакви стопери, ограничения, бариери, рамки, волята на други хора и техните желания към теб, финансови и материални ограничения не са в състояние да ограничават проявленията на истинския теб! Съхрани това усещане за себе си и нека занапред това убеждение те съпътства все по–силно, във всичко. Отсега нататък, всеки ден, ти все повече и повече се превръщаш в чудесния мъж-творец, който си, когото сега виждаш, чувстваш и знаеш, че можеш да си! Усещаш се спокоен и уверен, че каквото и да се случва с теб, около теб, ти си в състояние да го овладяваш спокойно и по разумен начин.

Всеки ден си изпълнен с цялата енергия на света. Към каквато и дейност да насочиш съзнанието си, ти я осъществяваш с лекота, с творчески гъвкав подход. Постигаш пълен успех. С радост се наслаждаваш на постиганите резултати. Без значение къде си и какво извършваш, ти се усещаш удовлетворен от себе си, от живота си, от делата си. Влагаш любовта си във всичко! Тази всеотдайност ти се отблагодарява с невероятните блага, които текат като резултати от делата ти към теб. Ти привличаш с лекота благополучието и благоденствието към себе си, защото ги заслужаваш!

Умът ти направлява твоите действия и мисловни процеси. С лекота осъществяваш целите си, постигаш ползотворност в начинанията си, извървяваш стъпка по стъпка пътя към успеха. Ти си това, което си! Изискваш от ума си винаги да те направлява и насочва живота ти по такъв начин, че да ти осигурява дълъг, здравословен, щастлив, балансиран живот, в който има от всичко по много, от което се нуждаеш да имаш и да ползваш. Споделяш благата с хората, които обичаш, които са край теб и това те прави още по-щастлив мъж.

Вслушваш се и следваш полезните съвети на твоя гъвкав ум интелект. Приемаш хората такива, каквито са, без да искаш да ги променяш според твоите критерии. Излъчваш сърдечност, доброта, любов, мир. Виждаш как хората излъчват същото обратно към теб. Изпитваш естествена свобода да обичаш мислено. Чувстваш се освободен от страха и от възможността да бъдеш отхвърлен и неразбран от някого. Мислиш единствено за настоящето и бъдещето.

Лесно постигаш успехите и благополучието, които желаеш и заслужаваш, защото си продукт на твоя начин на мислене. Мисли за успеха и постигай успехи! Мисли за силата и се усещай силен, стабилно стоящ на здрава основа. Мисли конструктивно и животът ще е позитивно конструктивно изживяване за теб. Всичко това е твоята нова същност, твоят нов Аз, в който влизаш все по–силен през всеки следващ ден от живота ти.

Сега управляваш с лекота всички аспекти и направления на живота си. Винаги се усещаш стабилен, владеещ себе си, емоциите и чувствата си. Не позволяваш на другите хора да упражняват контрол и власт над теб, да се намесват в делата ти, в живота ти. Ти управляваш живота си. Ти си капитанът на твоя кораб-живот! Ти си умен, интелигентен, талантлив, даровит, значима личност. Всеки ден, отсега нататък, все по–цялостно се превръщаш в личността, която искаш да си, каквато се стремиш да си, уверен, спокоен, уравновесен, смел, оптимист, непреклонен в решимостта си да извършваш нещата, които желаеш, към които си устремен, за които дерзаеш, които уверено те водят към твоето собствено щастие. Владееш себе си, не позволяваш да си поробван от когото и каквото и да било, от алкохол, от поробващи събарящи те в подчинение и зависимост негативни сили-същности. 

Личността ти и твоят живот изцяло ти принадлежат. Владееш нещата, владееш себе си, владееш живота си. Всеки ден отношението ти към живота става все по–философско и по–освободено от сериозна загриженост за ежедневните житейски проблеми. Способна, ефективна, творческа, значима личност си. Изграденият ти ум знае какво можеш да извършваш. Твоят творчески гъвкав ум-интелект знае какво можеш, винаги намира начин да те насочи към подходящите обстоятелства и ситуации, за да извличаш ползотворност от способностите си.

Като с магнит с лекота привличаш към себе си финансовите потоци и материални блага. Те идват заслужено при теб, с радост, като с магнит привлечени от теб, прииждащи от всевъзможни източници, от всевъзможни посоки, под всевъзможни форми, по всевъзможни начини, във всякакви активни валути в ръцете ти, в банковите ти сметки, в дома ти, в настоящето. Приемаш ги с радост, с признателност и благодарност. Влагаш ги по предназначение в делата си, в живота си, за твоите лични нужди и потребности. С тяхната подкрепа постигаш удовлетворение във всички сфери, области, направления, аспекти на живота си.

Изпитваш силен подтик да демонстрираш най–доброто от способностите си. Ти си личност, която успява да се наслади на успеха. Част от твоя успех е способността ти ефективно да управляваш времето-живот, парите, ресурсите. Планираш своите начинания, осъществяваш незабавно плановете си, без да си позволяваш да се разсейваш.

Вземаш решенията си с пълна увереност, с доверие и вяра в себе си, в уменията си, в подготвеността си за делата си. Всеки ден усещаш как ставаш още по–ефективен, докато твоят нов, уверен и спокоен АЗ става все по–характерен за твоята силна уверена същност и се утвърждава. Животът ти протича пълноценно и смислено. Правиш с лекота живота си такъв, какъвто на теб ти харесва, такъв, какъвто желаеш да е. Винаги успяваш да реализиаш на точното място и в точното време всичките си начинания, мечти, стремежи. Радваш се на живота освободен напълно от всякакви затормозавания и зависимости, от всякакъв характер.

Алкохолът, на който си бил подвластен дълги години живот, заради който си претърпял много загуби и провали, заради който се влошило здравословното ти състояние, който е променил живота ти в нехубава светлина, вече няма място в живота ти занапред! Всички провокатори, архонти, тулпи, всякакви негативни злонамерени сили, същности, енергии, които с лекота са те поваляли, поробвали и са се възползвали от теб, държейки те в подчинение, карайки те да пиеш алкохол, стават все по-слаби и немощни, защото твоята лична сила и уверност нарастват и ги изтлаксват надалече от теб!

Неспособни да продължават да те обсебват и командват те си тръгват от теб. Владееш ума си, волята си, желанията си! Сега заявяваш уверено пред себе си, че желаеш и че можеш да устояваш на всички атаки, които досега са те поваляли, заради които си пиел алкохол. Сега си силен! Сега владееш себе си! Миналото остава зад гърба ти! Сега си друг човек, стабилен, мъдър, уравновесен! Натрупал си достатъчно много практическа опитност с употребата на алкохол. Знаеш, как той разрушава всичко съгладено от теб, как те погубва. Този период от живота ти бе мъдър, суров учител за теб!

В опитността с употребата на алкохол си усвоил много житейски уроци, поуки, познания. Това ти е достатъчно. Сега си целеустремен към изграждането на нов начин на живот за теб, в който няма дори мислъл за алкохол, към подобряване и укрепване на здравословното ти състояние, към стабилизиране на общуването ти с твоите близки и с хората, които обичаш. Всеки път, когато на погледа ти се покаже каквато и да е бутилка алкохол, се усмихваш и си казваш, че ги приемаш съвсем спокойно, че вече не ти влияят по начина, който е било преди, защото вече са изпълнили мисията си към теб като провокатори.

Оставаш напълно спокоен, сякаш алкохолът е част от заобикалящия те свят, но без значение за теб. Когато някой те подкани да пийнеш поне малко, за наздравица или по друга прична, ти спокойно и уверено отказваш и тактично отклоняваш вмиманието от себе си в друга посока. Колкото и пъти да усещаш атаките на негативните сили, стремящи се да те принудят отново да пиеш, за да се възползват от теб, ти се усмихваш и ги отпращаш надалече от себе си, казвайки твоето спокойно уверено твърдо НЕ, «Вече не можете да ме подчините! Аз съм свободен и освободен от вас! Така е, така ще е и занапред!»

Сега си устремен към важните за теб неща в Живота: ти самият за себе си, здравето, близките ти, домът ти, работа ти, личните ти интереси и занимания, в които развиваш себе си, своя личностен и творчески потенциал, общувания с хора, релизиране на мечти и начинания, които дълго са били оставени на изчакване. От днес нататък животът ти се променя. Всеки нов ден е ново начало за теб! Дори да се поблазниш поне да близнеш за малко някакъв алкохол, усещаш силна съпротива в теб и нежелание да глътнеш това, което преди е било удоволствие и зависимост за теб. Сега чувстваш като отрова.

След няколко минути ще те разбудя. Когато се върнеш в реалността, ще се чувстваш отпочинал, изцяло възстановен. Ще се усещаш жизнен, ободрен, пълен с енергия, ще се чувстваш чудесно! Ще продължаваш да се усещаш отпочинал и бодър и в следващите дни. Ще си амбициран да размишляваш над различни идеи, които да последваш, които създават и изпълват твоя нов живот. Когато си лягаш да спиш, ще спиш спокойно през цялата нощ. Първото нещо, което ще осъзнаваш на сутринта ще е усещането, че се намираш на върха на твоето щастие!

Сега ще броя от 1 до 5. На 5 отвори очи. Тогава ще си напълно буден, обновен, отпочинал, възстановен, възроден! 1, 2. Бавно излизаш от дълбоката отпуснатост. 3, 4, 5. Отваряш очи, раздвижваш тялото си, усещаш физически себе си. Чувстваш се много по–добре, отколкото беше преди сеанса,  омиротворен  си. Сега отвори очи, събуден си! Животът продължава! Животът те обича! Подпомага те във всяка твоя стъпка. Ти обичаш Живота!

Така е, така ще е и занапред!

Амин.