A+ A A-

Визуализация медитация При водопада-езеро с животворна вода

  • Посещения: 242

Визуализации медитация

При водопада-езеро с животворна вода

за разтоварване и пречистване от всичко негативн, за зареждане с жизнена енергия

Избери отпускаща медитативна музика, която ти харесва. Настани се удобно в легнало положение. Затвори очи, отпусни се, настрой се за вглъбяване навътре в себе си. Успокой дишането си, вдишвай и издишвай, докато усетиш спокойствие. Освободи се от всички мисли в съзнанието си. В този момент никой и нищо не е важен за теб. Отпускай се все повече и повече. Представи си как духът ти, който е енергия в този момент, влиза в тялото на пеперуда, като гост, който тя радостно приема. Възриемай всичко наоколо през очите и усещанията на пеперудата.

Сега ти си красива, пъстроцветна пеперуда, жизнерадостна, волна, свободна!Нямаш никакви задачи, отговорности, ангажименти, задължения. Радваш се на всичко, което те заобикаля. Радваш се на слънцето, на небето, на полята, на цветята. Те са ухаещи, магнетично привличащи те да кацаш по тях, да попиваш сок от тичинките им. Насищай се, изпълвай се с жизнерадостна енергия чрез пеперудата. когато се наитиш, изкажи благодарност с признателност към нея, че бе гост с духа си в нейното тяло, че видя, възприе, усети света около себе си през нейните усещания. След твоа излез с духа си от нея.

Виж в далечината орел, кацнал на една скала. Помоли го да допусне духа ти да влезе в тялото му като гост, за да видиш, усетиш, възприемеш света през неговите поглед и усещания. Той се отзовава. Усещаш широкия, мощен, силен размах на крилата му, когато ги разпери, готов да полети в небето. Той прави отскок и вече е в полет, свободен, независим, сам определящ посоката на полета си, следващ свободната си воля за избор колко нависоко да лети. Летиш нависоко. Прелиташ над поля, гори, планини, реки, езера, пътища, населени места. Виждаш със зоркия си поглед всичко под себе си като на длан, в детайли.

Погледни надолу и виж как прелиташ над висока скала, от която пада вода, която се събира в езеро под формата на сърце. Водата в него е животворна. Около езерото-водопад има буйна зеленина, в която пеят пойни птички. Изкажи благодарност с признателност към орела, че с духа си бе гост в неговото тяло, че чрез него успя да видиш и възприемеш света по различен начин, който ти даде красиви усешания. Това място е като рай сред природата. Слез с духа си на брега на това езеро-водопад и се възхищавай на изумителната природна гледка. Водата е гладка, синя, кристално чиста. Наведи и вземи вода в шепите си, намокри лицето си, раменете си. Усети я като мека коприна.

С радост и трепет бавно навлез в езерото. Иди до падащата вода, застани под нея така, както заставаш под душа в банята. Вдигни главата си така, че водата да пада върху челото ти, да облива лицето ти, косите ти, усети как се спуска надолу и обгръща тяло ти. Интуитивно знаеш, че тази вода е животворна. Със своята енергия тя е най-близо като сравнение с енергията на Първосъздателя, Първоизточник Първороден. Изкажи наум молитва към животворната вода:

Мила животворна вода, призовавам те, помогни ми да се пречистя и освободя от всичко натрупано негативно в мен, от всичката болка, страдания, депресивност, психическа и физическа умора, от всички наслоени болки на физическото ми тяло, от всички травмиращи болезнени спомени в емоционалната и в нервната ми система. Осъзнавам, осмислям, анализирам събитията, изживяванията, през които преминах досега. Те бяха мъдър учител, провокатор-мотиватор за мен. Помагаха ми да усвоявам ценна практическа житейска опитност, уроци, поуки по хубав и по не-хубав начин. Съхранявам есенцията мъдрост от тях в паметта си. Нека всичко травмиращо душата и тялото ми се излее извън мен и се разтвори в твоите животворни води. Помогни ми в тези пречистващи процеси, мила животворна вода! Благодаря ти с признателност и любов! Амин.

Представяй си как животворната вода сваля, измива от теб всички слоеве от болка и негативизъм, все едно измива от теб черна боя, която се е напластила около теб в процесите на Живота. Животворната вода сега я измива напълно от теб. и вече блестиш в цялата си яркост, в пълния си блясък, освободена, разтоварена от бремето затормозвало клетъчната ти памет в организма и тялтоо ти, в жизнените ти енергийни центрове, в твоите духовни, енергийни, ефирни, светлинни тела. Прокарай длани през лицето си, през косата си. Усети се блестяща, сияеща, пречистена, олекотена, възродена! Обърни се с нова молитва към водата:

Мила животворна вода, моля те, нека твоята животворяща сила потече през моята кръвоносна система, нека се влива с лекота във всички капилярчета, капиляри, вени, артерии, аорти, сърце. Нека навлезе във всяка една клетка на моя организъм и тяло. Нека им въздейства благотворно и прочистващо от токсини, шлаки, вредни бактерии, отрови, мазнини, напластявания, затлачвания, запушвания, стеснения, разширения на кръвоносната и лимфната система. Нека пречиства кръвта ми, органите ми, всяка частица, клетка, фибра, пора на тялото ми, всички системи.

С твоята помощ, мила животворна вода, нека се пречиствам, възраждам, ставам все по-жизнена и в отлично здраве! Мила животворна вода, зареди ме с живителна животворна сила-енергия, която да ме изпълни цялата! Нека навлезе във всяка фибра и клетка на организма ми, на физическото ми тяло, във всяка клетка и пора на кожата, в костната система, от най-малката костица, кост, до всеки прешлен на гръбначния ми стълб. Нека жизнерадостта се влива в мен и ме зарежда с щастие и с любов, с живителна жизнена енергия, с която да продължа живота си напред и нагоре по Пътя, по който душата ми ме е призвала да вървя, да постигам успехи в делата си, да живея пълноценно, ползотворно във всеки ден от моя живот. Благодаря с любов и с признателност, мила животворна вода, за помощта, която ми оказваш! Амин.

Когато се наситиш и се усетиш изпълнена с жизнена енергия прокарай длани през лицето си, през косата си. Усети се така, сякаш си балон, който се издува, издува, приемайки още и още от енергията на водата. След това излез от езерото-водопад, застани с лице към него, поклони му се с благодарност за пречистващото, лечебно- оздравително общуване с него. Наслади се за още няколко мига на това красиво райско вълшебно място. Когато се наситиш, усети как духът ти се отдалечава от това вълшебно място, за да се завърне в реалността на ежедневието ти. Усмихваш се, радостна си, щастлива си от тези красиви изживявания, в които духът ти те въведе и ти помогна да го усетиш истински, живи, с нищо друго несравними.

Размърдай тялото си, отвори очи, усмихни се. Животът е хубав! Живей го с любов! Амин.

 

Галя Йосифова