A+ A A-

Визуализация медитация МУЗЕЙ - КАРТИННА ГАЛЕРИЯ на ЕПОХИТЕ на ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЯТА в еволюционния път на душата

  • Посещения: 211

Визуализация медитация

МУЗЕЙ - КАРТИННА ГАЛЕРИЯ на 

ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЯТА в еволюционния път на душата

Настани се удобно, отпусни се. Затвори очи. Помоли твоите мисли, да бъдат така добри, да се отдръпнат за известно време настрани в съзнанието ти, да се освободиш от всичко, което ангажира вниманието ти, свързано с всичко случващо се в ежедневието ти. Вдишай и издишай дълбоко, няколко пъти. Заслушай се в музиката. Позволи й да те обгърне цялата, да те потопи в благодат, в спокойствие и нежност. Усещай как се отпускаш все повече и повече. Усещай дишането си как става все по-равномерно, бавно, спокойно. Ритъмът на сърцето ти се синхронизира с твоето вдишване и издишване. Всяка клетка в твоите тяло и организъм с радост приемат тази блага енергия, позволяват ъя да ги обгръща и поставя в условия на благост, в която те с радост и с доверие отварят клетъчната си памет, да им повлияе благотворно, ползотворно.

Докато си потопена в това състояние на спокойствие и отпуснатост, представи си как поемаш на пътешествие с влак, в посока, в която душата ти желае да те поведе. Влакът е изцяло прозрачен, направен така, че да виждаш всичко, от всички страни и посоки. Наслаждавай се с усмивка на всички природни гледки, които ти предоставят природата и небето. Звучи нежна музика, която допълва ефекта на красивите изживявания, които те завладяват изцяло, които те карат да забравиш за всичките си ежедневни грижи, проблеми, задачи, отговорности. Все по-надалеч те отвежда влакът и сякаш времето е спряло своя ход.

В безвремие си. В покой и в хармония. Твоят прекрасен ум също се наслаждава, заедно с възприятията ти. Мислите ти си почиват от умората, която всеки ден ги обременява. Детето вътре в теб жизнерадостно пее и се усеща в пълна свобода, да се проявява както на него му харесва, без ограничения от страх и в инстинкт за самосъхранение. Пътувай, наслаждавай се на воля! Нека всяка клетка в теб с радост поема енергия жизнерадост, която я прави жизнена, енергична, изпълваща се със сила за живот, самовъзстановяваща своята целокупност, в хармонично взаимодействие с всички други съседни на нея клетки.

Това подпомага цялото ти здравословно състояние да е в процес на стабилизиране, укрепване, обновяване, утвърждаване. Емоционалната ти памет също се повлиява благоприятно. Психиката ти и нервната ти система възприемат света с други очи, от други ъгли, в които светът и животът изглеждат радостни, миротворни, благи, спокойни. Емоциите и чувствата в теб попиват и съхраняват в паметта си всички красиви зареждащи моменти, които възприемаш със сетивата си, чрез очите и слуха. Усещай как те облива и прегръща все по-нежна блага енергия, която те кара да полетиш от възхищение и радост, че изживяваш всичко това!

Нямаш представа колко време пътуваш. Сега си в безвремието. Нищо друго сега не е важно за теб. Нищо не отклонява вниманието ти в друга посока. Усещанията в теб са насочени към самата теб. В момента ти си най-важната в твоите мисли и усещания. Усещаш силна връзката с твоята душа, която постепенно те въвежда в историята на еволюционния път, който е изминала до момента, от мига на раждането ти като новородена духовна енергийна същност, балонче светлина и любов от Първосветлината, Първосъздателя, Първоизточника.

Постепенно влакът навлиза в гара, където спира. Обстановката ти е непозната и в същото време някак си позната, но не си спомняш откъде и защо ти изглежда така. Иска ти се да разбереш. Твоята любознателност те повежда в посока, в която с доверие тръгваш, с вяра, че ще ти даде отговори. В този момент твоята душа те води. Последвай я! Тя желае да ти покаже история, която да ти помогне да разбереш и осъзнаеш коя си, какво носиш вътре в себе си като заряд, мъдрост, знания, опитности, които те правят уникална и неповторима, с никой друг несравнима. Не знаеш в каква посока да вървиш, но усещаш, че някой невидимо сякаш те води за ръка и ти го следваш.

Оглеждаш се. Интересно ти е. Къде ли си се озовала? Сякаш си навлязла във вълшебен свят, където всичко сякаш е живо и те докосва с историята си. Разказва ти сюжети, които някак си знаеш, че знаеш, но не знаеш откъде и защо го има в теб това знание. В един момент пред себе си виждаш голяма, красива, внушителна сграда, на която не можеш да спреш да се възхищаваш, толкова е силно въздействаща за сетивата ти! Краката сами те отвеждат до входа й. Не бързаш.

Вълнуваш се. Сякаш нещо много важно има вътре за теб, което съвсем скоро ще научиш какво е. Посягаш с ръка да докоснеш стените, да погалиш орнаментиката, да поемеш от енергията на красиво изработените детайли по тях, векове наред разказващи за майсторството на сътворилите ги творчески ръце. Навлизаш с плахи стъпки навътре във фоайето. Спираш за миг, да успокоиш учестеното си дишане.

Предстои ти изживяване, което знаеш, че след това няма да можеш да забравиш. Ще остане в спомените ти, ще ти влияе по различни начини със съдържанието си. Уравновесяваш  дъха си и ритъма на сърцето си. Поемаш си дълбоко въздух. Казваш си, че вече си готова да научиш какво има вътре в тази прекрасна, внушително красива сграда. Сякаш в този момент нищо друго не съществува за теб, а единствено само вълнението, което ти предстои да изживееш. Правиш крачка напред и влизаш в голяма зала, която сякаш те потапя в приказна атмосфера. Поглеждаш нагоре, встрани, във всички страни и посоки. Има толкова много картини, които разбираш, че разказват истории, обединени в една епоха на изминалото време Живот.

Подсъзнателно усещаш, че тези картини сякаш вече си ги виждала някъде, че са ти добре познати. Полагаш усилия да си спомниш. Откъде ли идва тази информация в теб? О, да! Спомняш си вече! Душата ти услужливо ти помага, като насочва вниманието ти към детайли в картините, в които се вглеждаш с интерес. Да... Спомняш си, че си имала живот преди, в който това си го изживяла. Миналото оживява и сякаш като в машина на времето се връщаш назад в годините на тази епоха, когато тези събития са се случили, когато си била в роля-превъплъщение и като мъж, и като жена, в различни минали План-Програми-Живот, в които се е случвало какво ли не, с хубав и с не-хубав характер, радващи и травмиращи неща, останали на съхранение в твоята цялостна клетъчна памет.

Осъзнаваш в този момент, че не един, не два, а много акценти в това минало са изиграли важна роля за твоето израстване, изграждане, разгръщане, утвърждаване, напредваща в еволюционното си развитие  духовна енергийна същност. Усещаш как ти става мило, че всички тези картини са част от твоето минало, когато си преминавала през безброй различни събития, които са те оформяли като мъдра творческа същност. В много различни житейски ситуации си усвоявала и утвърждавала важни уроци, поуки, познания, които след това като знания са ти помагали да оформяш в себе си ресурси, твои силни страни, на които да можеш да разчиташ, когато е необходимо, за да се справяш с лекота във важните за теб неща.

Усещаш как в теб се надига вълна от радост, че си била силна, мъдра, устойчива, способна да се справиш с толкова много препятствия по пътя, в не една и две ситуации, че си опознала и едната и другата страна на нещата, по хубав и нехубав начин. Гордееш се със себе си, че си направила всичко, което е било по силите ти за всяка конкретна ситуация. Когато не си успявала, са се случвали неприятни и трагични неща, но мъдрецът в теб ти подсказва, че те също са били в ролята на мъдри учители провокатори-мотиватори за теб, да усвоиш полезно ценно познание, защото то само в материалния дуален свят на Земята може да се придобие.

Осъзнаваш, че всяко нещо има две страни, че всяко от тях, и плюсът, и минусът, ти носят полезна практическа опитност, която помага на душата ти в нейния еволюционен път. Разглеждаш картините, потапяш се във всяка една от тях. Припомняш си историята, която разказва. Цяла една епоха, събрана в картини в тази зала ти помага да се отнасяш към себе си с респект и уважение, че си успяла да изминеш този път, в тези условия на околния свят, в който си се проявявала, по начините, които са били възможни за теб. Вървиш към дъното на тази зала, където виждаш врата. С усмивка оглеждаш всички картини, сбогуваш се с тях.

Благодариш им, че ти припомниха през какво си преминала, как си израствала, как си падала, ставала, продължавала самоотвержено и дръзновено напред и нагоре по твоя еволюционен път на изграждане, усъвършенстване, утвърждаване. С вдъхновение отваряш вратата пред себе си, очаквайки да разбереш каква информация има там за теб, какво още ще научиш за себе си там. Да, така е! Има какво още! Там също безброй картини обединяват в едно друга епоха, която отново оживява спомените в теб от това отминало време. Отново се потапяш в различни обстановки, припомняш си срещите с други хора, с които си имала пресечна точка и история на взаимоотношенията и взаимовръзките, с разнообразен вид причинно-следствени резултатности, които са останали на съхранение в твоята цялостна клетъчна памет.

Като на забързан каданс преминаваш от ситуация в ситуация, в които оживяват и се възпроизвеждат минали събития, които са били силни и запомнящи се изживявания за теб. Разбираш колко много са били, как всяка една от тях сякаш е била по своята значимост като цял един живот. Да... Дълга е историята на твоята еволюция, преминавайки през уроците на земното дуално училище в материалния свят. Учила си, да. Понякога с радост, понякога с много болка. Понякога не си искала, но е било нужно, налагало се е да учиш, въпреки съпротивата ти.

В този момент, когато си припомняш всичко това, си даваш сметка, осъзнаваш защо в настоящия живот ти се случват неща, които някак си ти звучат познато, но не си можела да си отговориш защо. Сега вече ти се изяснява.  Усещаш как с благодарност и признателност обгръщащ всяка една картина, за това, че ти е дала възможност да си спомниш, да получиш отговори, които са ти били нужни, да имаш вече яснота за себе си, защо реагираш по един или друг начин на различните събития в живота, за взаимоотношенията ти с хората, за желанията ти, с какво да се занимаваш, на какво да се отдаваш с вдъхновение и страст. Усмихваш се.

Разбираш как този музей картинна галерия ти помага да опознаеш себе си в дълбочина, да си вярваш повече, да не се страхуваш, да знаеш, че носиш много знания и опитности в себе си, че винаги можеш да ги събудиш и ползваш при необходимост, защото вече си го правила. Анализираш, осмисляш, осъзнаваш своята същност. Преминала си през много различни епохи. Всяка от тях те е обогатила с нещо, което носиш в себе си като вече утвърдено знание, ресурси, опитности. Виждаш и тук врата в дъното. Знаеш вече, че и тя ще те въведе в друга обстановка и нямаш търпение да разбереш каква ще е тя. Така е, да.

Когато навлизаш в нея разбираш, че има защо да се вълнуваш. Там оживяват като холограмни картини различните твои творчески умения-опитности, които по разностранни начини в миналото си придобивала, усвоявала, проявявала, утвърждавала, които са те учили на занаят, да лекуваш, да работиш, да танцуваш, да се веселиш, да пееш, да се смееш с глас, от сърце и душа, да оставяш диря след себе си от твоето творчество, което има толкова много красиви проявления. Гордееш се със себе си.  За момент чак ти е трудно да повярваш, че всичко това го можеш. Не се съмнявай! Повярвай!

Дай възможност спомените в теб за тях да оживеят и по твой избор отново да ги прилагаш в съвременни условия, да ти помагат, да са ти от полза. Толкова много неща умееш! Детето вътре в теб с радост ще ти помага отново да се разгръщаш като творец, с цялото богатство, което носиш в себе си. Дай възможност, позволи си всички тези събудени спомени от миналото ти да ти помагат да стабилизираш и укрепиш своята лична себеоценка, да се обичаш, да си вярваш, да имаш доверие в себе си и във възможностите си, да не се съмняваш, подценяваш, да си неуверена, нестабилна.

С много жизнерадост, вяра и увереност те зарежда всяка една зала, през която преминаваш, докато си в тази внушителна красива многовековна постройка, събрала в себе си всичко от изминатия от душата ти еволюционен път  до момента. Тя пожела да те отправи на това пътешествие, за да помогне да опознаеш себе си, да следваш уверено пътя, който е избрала за теб за настоящия живот, защото той е важен за нея, защото предстои навлизане в ново измерение, в което всичко ще се случва на друго ниво на осъзнатост. Затова тя те подготвя с това пътешествие себеопознаване.

Изкажи благодарност и признателност към твоята душа за тази помощ-подкрепа, която ти оказва. Ти, това е тя, нейният представител тук и сега на Земята, облечена въплътена в личността-жената-индивида-твореца, който си сега! Повярвай! Следвай този път с вярата, че за теб се случва най-доброто, което ти помага да обогатяваш душата си с нова богата разностранна полезна житейска опитност, с всички минуси-плюсове. Стигаш до последната врата, която отваряш. Тя те отвежда навън. Пред теб се разгръща хоризонт, в който виждаш космоса, в разноцветие, което те грабва с вълшебните си цветове. Да, знаеш, че си част от Мирозданието и Съществуването, че ти си също толкова значима за тях, защото както всичко останало, което те заобикаля и ти си родена от Първоизточника, от Първосъздателя!

Носиш Го в себе си като частица светлина и частица любов, чрез които Го усещаш, чрез които твориш и сътворяваш и настоящия си живот, като жената-личността-твореца, които си. Връзката ти с Него е вечна. Той те закриля и вдъхновява по пътя ти, да си смела, дръзновена, упорита, безотказна, търпелива, обичаща, свободолюбива. Нека вярата те води и ти помага, че каквото и да се случва по пътя ти, то има своя замисъл и смисъл, че е полезно учение, чрез което израстваш, развиваш, разгръщаш, утвърждаваш, еволюираш.

Вече навън, извън красивата величествена сграда поемаш по пътя, по който нозете ти сами те отвеждат отново на гарата, където влакът те очаква, да се качиш отново на него и отново да поемеш на път, този път като завръщане в реалността в живота сега. Прозрачните стени и таван на влака пропускат красивите природни и небесни гледки нежно да те прегръщат. Заглеждаш се във величествения вълшебен златист залез на слънцето. Усещаш се ведра, препълнена с красиви вълнуващи изживявания, които твоят прекрасен ум с радост възприема като помощници за твоите мисли, за делата, които те очакват да се захващаш с тях, които той да организира, ръководи, направлява, така, че успяваш да постигаш с лекота най-добрата за теб ползотворност, която ти носи удовлетворение. Душата ти ти помогна да научиш повече за себе си, за това, каква опитност носиш в себе си като заряд и знания.

Уважавай се! Цени се! Обичай се! Възнаграждавай се за успехите и постиженията си! Ти си най-важната за душата ти! Следвай пътя, който тя е предначертала за теб и споделяй живота си с хората, които обичаш. Помни пътешествието с влака, посещението ти в музея картинна галерия! Там можеш винаги да се връщаш в спомените си, да си припомняш още и още детайли, които да те подпомагат да си уверена и вярваща в себе си, че можеш, че много пъти си успявала, ще успяваш и сега! Пътувай и се наслаждавай на слънчевия залез. Потопи се в златистия му блясък, усмихвай се с радост. Съхрани в себе си това очарование.

Постепенно влакът навлиза в гарата, спира. Време е да слезеш от него, да се завърнеш в реалността. Беше вълнуващо и красиво пътешествие! И животът ти е такова вълнуващо пътешествие! Сътворявай го с радост като такова! Без задръжки! Без ограничения! Без страхове и блокажи в теб! Смела си! Дерзай! Така да бъде. Амин. Когато се усетиш готова, отвори очи. Усмихни се! Животът продължава! Животът те обича! И ти обичаш Живота! Щастливо се проявявай на воля в него, без да ги вземаш твърде насериозно! Можеш го!

Галя Йосифова