A+ A A-

Визуализация медитация енергийно прочистване-обновление на ОРГАНИЗМА

  • Посещения: 228

Визуализация медитация

енергийно прочистване-обновление на ОРГАНИЗМА

Мислите, вълненията, размишленията ми в този момент са насочени към мен самата и моя живот. Те са насочени в много посоки, но сякаш най-необходима за мен посока на размисъл в този момент е здравословното състояние на организма, физическо тяло, тялото ми на жена в  настоящата ми възраст. Поемам дълбоко въздух и се замислям. Доволна ли съм от себе си? Как се грижа за здравето на организма ми, за жизнения тонус на моето физическо тяло, което е дом и транспортно средство за душата ми в моя настоящ живот, в ролята на жената, която съм, тук и сега? Сложно е да дам еднозначен отговор.

Зависима съм от фактори, условия, обстоятелства, в които животът ме поставя, при които вземам решения и правя избори, по приоритети, а те се сменят, не са постоянни. Понякога по-важни са делата, заниманията, на които се посвещавам, без да мисля в тези моменти как се чувстват организмът и физическото ми тяло, какви са техните нужди, за да функционират спокойно, хармонично. Когато прекаля с натоварването, на което ги подлагам, те ми подават сигнали по разнообразни начини, да спра за миг, да ги чуя, да се замисля, възприема, да коригирам отношението към тях, към себе си, но...

В името на поставените цели или на неизбежните необходимости, в които са ме поставили животът, условията, обстоятелствата, приглушавам и потискам ги, не се вслушвам в тях. Продължавам напред без да мисля за тях. Казвам си, ще се справя, силна съм, мога, ще издържа още, после ще си дам почивка. Казвам го, но после забравям, преминавам към следващата важна задача в делата, заниманията ми. Не се вслушвам в тялото си, в сигналите на организма, докато се появят болки, заболявания,  дискомфорт, блокажи, а те идват като последен сигнал за мен, да ме накарат да спра, да се замисля какво правя всъщност, как постъпвам към себе си, да помисля за това, какви промени е нужно да внеса в ежедневието си, да си дам отдих, да не се пренатоварвам, да се обичам повече, да се щадя, да ценя всеки миг от живота, да не препускам през него, да го живея истински, с радост, пълноценно, стойностно, с удовлетворение, жизнерадост, доброта и любов!

Затварям очи, успокоявам дишането си, игнорирам мисловно и със слуха си всичко, което ме заобикаля, обръщам се навътре към себе си. Слушам музиката, която ме предразполага да се насоча към организма си, към тялото си.

Мили мой организъм, мило мое физическо тяло, душата ми живее, проявява се в живота с вашата помощ и подкрепа. Често забравям за вас, забързана в моето ежедневие, устремена да направя това и онова, и следващото, и другото след тях, без да се замислям за последствията от неразумните претоварвания, на които ви подлагам всеки ден, чрез храната, която приемам, чрез емоциите, чувствата, нервната система, психика, несъгласията, манипулациите злоупотребите на други хора над мен, противопоставянията ми, преживяванията, изградените защити срещу какво ли не, да се опазя, самосъхраня и продължа напред по пътя си, бързайки да живея, в търсене на щастие за мен, което трудно бих формулирала в какво се изразява то. Когато реагирате с болка, с дискомфорт по различни осезаеми за ума и сензитивностите ми начини, с отеснели дрехи от качено телесно тегло, едва тогава разбирам, че не правя за себе си най-доброто, най-полезното, щом вашата реакция показва друго състояние на нещата.

Мили стомашно-чревен тракт, панкреасна жлеза, стомах, простете ми, че ви подавам храна, която не е най-доброто и полезното за вас, с което ви затруднявам, затормозявам, обременявам с негативни последици, които дават отражение на целия организъм и тяло. Всяка ваша клетка запаметява негативните преживявания, емоции, чувства, травми, страдания, болки идващи от ежедневното ми общуване с безброй хора, далечени, близки, роднини, социален кръг, осъзнато и неосъзнато за мен. Вие ги приемате, преработвате, а дали успявате да се справите с тях, аз разбирам едва тогава, когато започнете да ми подавате сигнали чрез болката, която излъчвате, като сигнал за мен.

За хилядите дни живот, изживени от мен до този момент, съм ви причинила много страдания. Осъзнавам необходимостта, желанието си да се освободя от това минало, в което съм натрупала тежък товар негативно бреме за вас. Простете ми! Със силата на осъзнаването, осмислянето, анализа, с благодарност и признателност за уроците, поуките, житейската опитност, които придобих живеейки по този начин, с разбиране прошка освобождавам всичко негативно, наслоено в паметта на всяка ваша клетка да изтече от мен, да се освободи, трансформира в светлина и позитивизъм. Нека цялото негативно травмиращо бреме се разпръсне на хиляди малки частици и се разтвори, освободи в благословената бяла светлина на светия дух, който ме заобикаля! Нека ден след ден се вихрят във вас прочистващите обновяващи процеси до пълното ви обновление, освобождаване от старото и ненужното.

Стомах, панкреас, стомашно-чревен тракт, дебело черво, всеки ден се чувствайте все по-добре! Нека излишните напластявания от мазнини по вас изгарят с лекота и се преобразуват в гориво-енергия, която ме подпомага в делата ми. С лекота, разбиране и любов преработвайте по нов, възторжен, жизнерадостен начин събитията и обстоятелствата, през които преминавам всеки ден, различните излъчени от мен чувства в общуването ми с хората, които срещам по пътя си и в отношението ми към мен самата!

Чрез дебелото черво, с помощта на отходно-отделителната система, лимфната система, чрез кожата, чрез жлезите с вътрешна секреция, по всички възможни начини освобождавайте се от ненужното, негативното, без наново да наслоявате в клетките си нов негативен товар-бреме, който да ви създава дискомфорт, блокажи, заболявания. Нека този нов начин на възприемане на живеенето на живота ви поддържа в хармония, в мир и баланс с целия организъм и физическо тяло. Полагам усилия да се храня по здравословен начин с храни, които преработвате с лекота, като давате достатъчно енергия на кръвта, която през кръвоносните съдове захранва всяка клетка, всяка частица от организма и тялото ми.

Мила моя кръвоносна система, моя кръв и вие кръвоносни съдове, сега насочвам мислите си към вас. Зная, осъзнавам колко важна е ролята ви, за да се усещам в пълноценно здраве, жизнерадостна, щастлива. Все това си пожелаваме хората по празниците, да сме живи и здрави най-вече, в малка или голяма степен осъзнавайки степента на важност и значимост на тези думи-пожелания. В теб, моя кръв и във вас, кръвоносни съдове, се наслояват всички негативни преживявания, емоции, чувства, болки, страдания, страхове, блокажи, изживявания, които преминават през мен всеки ден, по един или друг начин.

Миговете на щастие ви зареждат с живителна жизнена енергия, а обратното на тях се наслагва в клетките ви и бавно, постепенно отслабва жизнените функции, с което затруднява захранването на организма и тялото с нужната доза енергия-сила за живот. В моментите, когато се чувствам отпаднала, безволева, апатична, неуверена в себе си, нерешителна, страхлива, знам, че съм ви претоварила, обременила с негативно бреме, защото не съм била способна да променя нещата, които бих могла да променя, че не съм се осмелила да последвам други гледни точки за начина ми на живот, отношението ми към самата мен, за да живея така, както на мен ми харесва, да правя нещата, които ми носят удовлетворение  и радост. Простете ми, моя кръв, мои кръвоносни съдове, цялостна моя кръвоносна система!

Простете ми, че едва сега осъзнавам нуждата да мисля по-осъзнато и добронамерено за вас, да ви щадя, да ви подпомагам така, както вие подпомагате мен и душата ми, като захранвате организма и тялото ми тяло с жизнерадостна, живителна, жизнена енергия и сила за живот! Нека се задвижат механизмите на прочистване и освобождаване от всичко старо, ненужно, негативно, наслоено във всяка клетка, за цялостно обновление! Да, знам, много наранявания преживях, много болка, много страдания, травми, предателства, предадено доверие, манипулации и диктат над мен и живота ми, много удари, завист, ревност, престъпления към личността ми и към мен като жена.

Много сълзи изплаках през всичките хиляди дни живот до настоящия момент. Преживях много отчаяние, страх, неизвестност, опасности, различни заболявания, затвори за душата ми. Не са едно или две историите в живота, в които падах, ставах, оцелявах, продължавах по пътя, несломена, дерзаеща, устремена към щастието по начина, по който го разбирах, търсех, желаех, вярвах, мечтаех, надявах се да постигна, да реализирам. Всичко това, мила моя кръв и вие, мои кръвоносни съдове, помните и съхранявате в клетките си, като негативен товар. Осъзнавам с осмисляне-осъзнаване анализ каква житейска опитност съм придобила чрез тях, какви уроци съм усвоявала, какви поуки съм извличала, които са били училище-изпити за душата ми.

Нека се задвижат процесите на прочистване и освобождаване на кръвта от токсини, патогени, шлаки, отрови, вредни бактерии, гъбични инфекции, мазнини и съставки, които я замърсяват, натоварват, затрудняват. Нека всички напластявания, запушвания, стеснения, прекъсвания, разширения в кръвоносните съдове с вълшебна сила се преодолеят от организма. Нека той жизнерадостно произвежда стволови клетки, с които с лекота възстановява кръвоносните съдове там, където е необходимо, по най-полезния начин за организма и физическото тяло, подпомага кръвта да протича през тях с лекота, да захранва всяка клетка, всяка фибра и пора, всички органи, целия опорно двигателен апарат, всички съставни части на моето физическо тяло с любов и светлина, които поема от слънцето, от околния свят, от висшите и космични сили, от любовта в общуването с тях, от любовта, с която вече се отнасям към себе си, отговорно, целеустремено, с разбиране и обич!

Потапям се напълно в завихрения процес на цялостно прочистване и обновление за мен, със силата на осъзнаването, анализа, осмислянето на живота, през призмата на различни гледни точки, така, че да го проумявам, разбирам и възприемам всеобхватно. Това подпомага да създавам нова подредба на приоритетите в ежедневието ми, за пълноценно живеене на всеки миг от живота, радвайки се, че ме има в него, споделено обичайки, раздавайки любов, доброта, чистосърдечност, в споделяне на красиви щастливи мигове с обичани хора, с които се усещам истинската себе си, а това ме кара да се чувствам щастлива, в мир и хармония със себе си жена. Разхождам се сред природата, движа се повече, храня се с възприемливи от стомаха ми храни, общувам с любов с всичко и с всекиго.

Излъчвам любов и още по-голяма любов се влива в мен! Чувствам, как всеки ден ставам все по-добре, по-здрава, по-успешна в делата си, в реализирането на желанията ми, в целия ми живот. Той се преобразява, аз се преобразявам, защото всеки ден се освобождавам от старото, ненужното, травмиращото. Обичам Живота и той ме обича. Всеки нов ден е радост за мен! Обичам, възприемам, одобрявам себе си такава, каквато съм, тук и сега. Ценя всеки миг от живота си, творя на свобода с жизнерадостта на детето в мен, дерзая, мечтая, следвам пътя си в живота с лекота, с мъдростта от извървяния вече път, с усвоените уроци, поуки, житейска опитност.

Радвам се на всичко и всички около мен. Негативното преработвам с любов, на лошото отвръщам с любов и доброта, без да задържам, наслоявам в паметта на клетките на организма и тялото, в паметта на духа ми. Разгръщам творческия си потенциал, с което изразявам себе си, усещанията си за живота като щастлива жена! Така да бъде. Амин. Поемам си дълбоко въздух, бавно издишам. Чувствам се разтоварена, спокойна, усмихната.

Отварям очи, усмихвам се. Връщам се към реалността, която ме заобикаля. Радостна съм. Животът продължава, по нов начин за мен!

Така да бъде! Амин.

Галя Йосифова